Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelv könnyebb: A...

Melyik nyelv könnyebb: A francia vagy a spanyol?

Figyelt kérdés
Most hetedikes vagyok,és a gimiben lehet az angol mellett még választani egy nyelvet. Én a francia és a spanyol között vacillálok... melyik lenne könnyebb,ha akkor kezdeném tanulni?

2012. okt. 29. 15:32
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Én ugyan olaszt és franciát tanulok, de azért bátorkodtam írni, ha nem gond.:)

Ha az olasz és a francia nyelvtant összehasonlítom, akkor szerintem a franciáé könnyebb, logikusabb. Nem értem, miért terjedt el az, hogy a francia nehéz nyelv. Egyáltalán nem.:)

A kiejtése sem annyira vészesen nehéz, sokkal logikusabb és szabálykövetőbb, mint pl. az angolé, kevesebb a kivétel. Sokan félnek a hallás-értési gyakorlatoktól, szerintem ezek franciául sem okoznak különösebb nehézségeket.

Mint mondtam, olaszt tanulok mellette, nem spanyolt, így utóbbit nem ismerem, de mindhárom nyelv nagyon közel áll egymáshoz, azért többé-kevésbé hasonló nehézségűek.

Szerintem inkább az alapján érdemes mérlegelned, hogy neked melyik a szebb/melyiket tudnád jobban hasznosítani a jövőben.

A francia mellett szól az, hogy Európa második legerősebb gazdaságának a nyelve, valamint sokáig az arisztokrácia nyelve volt, ezáltal a tudományoké is. Valamint jelentős közvetítőnyelv, a diplomácia nyelve még most is (természetesen főként Európában). Így szerintem ezen a kontinensen mindenképpen sokkal hasznosabb nyelv lehet a francia, mint a spanyol.

A spanyol mellett szól, hogy sokkal többen beszélik, mint a franciát, és jóval nagyobb területen, gyakorlatilag egész Latin-Amerikában Brazílián kívül (de ott is nagyon sokan tanulják). Valamint az USA-ban is a második legbeszéltebb nyelv az angol után, és rohamosan nő a beszélők száma (nem csak ott, szerte a világban). Így ha pl. a tengerentúlon képzeled el a jövődet, akkor a spanyol mindenképpen hasznosabb választás lenne Neked.:)

De szerintem a legeslegfőbb szempont az az, hogy Neked melyik tetszik jobban. Nem dönthetsz rosszul, nyelvet tanulni mindig jó dolog, legyen akármelyikről is szó. Ha egy olyat választasz, amelyik nem tetszik, akkor viszont az megkeserítheti a tanulását, így elmegy a kedved tőle, és értelmét veszti.

2012. nov. 18. 23:25
 22/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!:)
2012. nov. 19. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!