Van valami konkrét szabály, hogy az 'at'-et mikor használjuk helyhatározóként? Nekem ezzel mindig problémáim voltak.
Figyelt kérdés
2012. okt. 17. 21:19
2/4 webnyelv válasza:
arrive ige után, ha nem városba, hanem "kisebb" helyre érkezik valaki: to arrive at the raiway station, to arrive at the airport.
személyeknél: pl. at us = nálunk
Intézményeknél, ha eredeti funkciójuk miatt van valaki bennük, pl. at school (az iskolában, tanulás céljából), de: in the school (az iskolában, egyéb célból, pl. a rendőr bemegy, hogy letartóztassa a tanárt, aki ráfogott egy vízipisztolyt egy gyerekre).
Hasonló az at home kifejezés. Nem tudom, más értelemben a home szó előtt állhat-e elöljárószó. Munkahelyeknél, talán a workplace szónál is ez van, de így szövegkörnyezet nélkül nem tudnám megmondani, talán valaki tudja? (in the company, at the company - hirtelen nem tudom, melyik jó)
3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!
2012. okt. 18. 00:50
4/4 anonim válasza:
Az AT az pontszerű, az IN az benne van, az ON meg felületre vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!