3 nyelvtani teszt, valaki?
1. … is no use … with him.
a, There,arguing
b, There,to argue
c, It,arguing
d, It,to argue
tipp: c
2. No one saw Tom go out, … ?
a, does he
b, did he
c, did they
d, didn’t they
did he or did they?
3 He wanted to know … .
A, that when it would be over
B, that what time it would end
C, when it was going to end
D, when was it ending
1. C
2. C - ez olyan egyedi dolog, hogy no one - did they? mert igazából a they helyére nem lehet semmi értelmeset tenni, így marad a they
3. C - a that what és a that when együtt nagyon nem jó, még az is lehetne hogy when was it to end.
2. D - mert question tag-nél állításnál tagadó, tagadásnál állító alakba kerül a question tag!
3. C - mert egyenes szórend kell mellékmondatban, hiszen ez nem kérdő mondat.
webnyelv!
2. nél a no one miatt nem lehet tagadó nemde? :-)
amit írtál (Anybody didn't see ..., did they? ) biztos jó, de a no one-es kérdéses számomra.
tigi vajon mit gondol erről?
talán abból gondoltam,hogy nem állhat tagadás az utókérdésben,mert hogy negatív határozók után ugye nem állhat, és gondoltam, akkor no one után sem.
(She seldom/never talks,does she?)
Ez a "nobody"-s mondat most már engem is érdekelne... Az a baj, semmilyen könyvben nincsenek ezek a question tages dolgok teljesen kimerítően leírva, legalábbis még nem láttam. :(
De lehet, hogy neked van igazad, de 100% biztosra nem merném venni.
Amúgy szerintem kicsit humbuk ez a tesztkérdés, mert tudtommal így is, úgy is lenne értelme a mondatnak, csak mást jelent, amit középfokon nem kell tudni. Ezt is itt derítette ki egy válaszoló nem olyan rég egy kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!