Az alábbi 4 teszt nyelvtani magyarázatában valaki segít?
1. She asked wheather she … put a question.
a, is allowed to
b, might
c, can
d, was allowed
helyes: ’b’, was allowed miért nem jó?
2. …. anyone in this crowd is almost impossible.
a, to have found
b, to finding
c, to be found
d, finding
helyes: ’d’; to find jó lenne ha ilyen lehetőség is lett volna?
3. If you … some money,I should be very happy.
a, sent
b, had sent
c, would send
d, will send
helyes: ’c’ sent miért nem helyes?
4. He has scarely … friends.
a, some
b, a few
c, any
d, some more
helyes: any miért? (some-t írtam)
1. - mert az allowed to-val áll (lásd a, válasz)
2. - szerintem igen
3. - passz
4. - gyanítom, mert a scarcely negatív, has scarcely olyan, mintha doesn't have-et látnál, utána pedig any dukál
:)
Pont ugyanazokat írtam volna, mint az első válaszoló. :D Viszont a 3-as idegesített, mert nekem azt tanították, hogy nem lehet would az if-es tagmondatban, szóval utánanéztem és ezt találtam:
"2. If you would/should
Az IF-es mondatban a should nem csak inverzióval fordulhat elő, hanem kijelentő szórenddel is. Ugyanígy itt már a would is előfordulhat (ugyanezzel a jelentéssel), de gyakoribb a should használata. Ekkor azt fejezi ki, hogy a feltételezés meglehetősen irreális, távoli vagy alaptalan, de az is lehet, hogy valamilyen erős érzelmi hozzáállását akarja kifejezni ezzel a beszélő.
pl.: If you would listen to me once in a while, you might learn something. (Ha kegyeskednél néha rám figyelni egy kicsit is, esetleg tanulhatnál is valamit.)"
Nos, ez nem teljesen válasz arra a kérdésre, hogy miért nem jó a sent, de van egy olyan érzésem, hogy a mondat második felében lévő should miatt... de erre még nem jöttem rá.
köszike!
ismerem a If you would/should 'szabályt',csak szerintem a 'sent'-nek is jó kellene lennie,de biztos van valami kis apróság ami miatt nem ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!