Az alábbi tesztek nyelvtani magyarázatában segít valaki? (tigi? Webnyelv? Vreeke? ) ( a tesztekben mindig két db megoldás van)
1. He said ____ me outside the cinema at two o ' clock.
A he meets
B he'd be meeting
C he would meet
D let' s meet
E to be meeting
B és C helyes, B-t nem értem
2. He thinks he's going to change the world, ____?
A won't he
B doesn't he
C isn't there
D does he
E isn't it
B és D helyes, d-t nem értem
Nem isn’t he lenne a helyes? (ilyen választási lehetőség viszont nincs)
3. 'Could we have something for dinner?' 'Well, I will do ____ .'
A a phone call to Pizza Hut
B some arrangements
C something about it
D my best
E an attempt in the kitchen
C és D a helyes, c-t nem értem,milyen szerkezet ez?
4. ________ you wish to continue your studies at college.
A So I am right in saying
B Can I mean
C Didn 't you tell
D I take it that
E Understanding
A és D helyes, A-t nem értem,nem ismerem a szerkezetet
5. ________ at the picnic, the group found the moon high in the sky .
A To arrive
B on arriving
C While the arrival
D Upon their arrival
E As arriving
B és D helyes
D-vel kapcsolatban valaki tud segíteni? milyen nyelvtan ez?
Óh, köszönjük, hogy már a kérdésben is minket külön megkérsz, igazán nem kellett volna.
1. B - ez ugyanaz, mint a would meet, csak folyamatos alakban. Mindkettő jövőt fejez ki a múlthoz képest, csak az egyik folyamatos, és would helyett 'd van benne.
A többit kizárásos alapon teljesen ki lehet zárni. Túl sok logikát nem kell benne keresni, de ha két jó lehet, akkor csak ez a kettő lehet, a többi sehogy se passzol. :)
2. Ezt én sem értem.
3. Szerintem itt is kizárásos alapon lehet dönteni. to do one's best = minden tőle telhetőt megtesz, a kifejezés létezik, csak itt furán hangzana, ebben a szituációban.
something about it = mindjárt teszek vmit. Az E vicces lenne, az A meg azért nem jó, mert nem DO, hanem MAKE a phone call. Szóval kizárásos alapon.
Egyelőre ennyi.
Elég húzós tesztnek tűnik, ez felsőfokú?
1-est folyamatosban mondanád?
3. minek az about it a mondatba?
érettségi emelt szint
35ből 10 lett csak jó, és általában 85-90 %osra megszoktam csinálni a teszteket, úgyhogy ez elszomorít
Köszönöm a bizalmat, de attól tartok, nem tudok sokat segíteni.
Tanár vagyok, nekem egy tesztben ne legyen két jó megoldás!!!
Nekem pl. az elsőnél nem jön össze a folyamatos alak a pontos idő miatt - ha nagyon akarnám, persze bizots belemagyarázhatnám a folyamatot, de én nem nagyon akarom :))
ismertek, gugli-függő vagyok
- he said he would meet me: 6 350 000 találat
- he said he would be meeting me: 5 találat
2/ He thinks - ez a főmondat, ezért számomra csakis és kizárólag a doesn't he? a helyes - bár rémlik valami, hogy bizonyos esetekben nem kell ellenkező question tag, de csak rémlik, ha valaki pontosan tudja... -- én nem fogadnám el, azt tudom
3/ nagyon jól megmagyarázta webnyelv - nos, teszek valamit az ügyben (magyarban én hozzátenném, hogy mindjárt, noha az angolban nincs ott, de így magyarosabb:)
4/ én sem ismertem a szerkezetet, de létezik, mert rákerestem -- én talán úgy fordítanám: szóval, igazam volt, amikor azt mondtam, hogy...
5/ a B és a D tulképpen ugyanaz, mert az upon=on, és a participle-t főnévvel váltotta fel -- ugyanúgy fordítanám a két megoldást
Bármilyen nyelvtan is ez, nagyon örülök, hogy nem nekem kell kitöltenem. Már rég megbuktam volna :((
Viszont én most eltűnök egy kicsit, mert vasárnap igen nagyon fontos vizsga vár reám (ha benézek is, kutatgatni nem lesz időm)
bocsi!
üdv
:)
ha ez nektek nehéz teszt volt, akkor nekem ezt nem kell tudnom ugye? :-) középfokra készülök. :-)
csak fura hogy emelt érettségin ilyen nehéz tesztek vannak :-(
o tigi kikapcsolódás téren térj be néha egy kicsit :-)
jó tanulást,mit fogsz tanulni ha nem titok?
ui.: végtelenül hálás vagyok, hogy nem most kell érettségiznem vagy nyelvvizsgáznom -- felsőfokú végzettség ide vagy oda, kb. biztos, hogy egyiken sem felelnék meg
Az elsőt nem mondanám folyamatosban. Szövegkörnyezettől függően jó lehet a folyamatos is, nyelvtanilag helyes. De a többi megoldás eleve kiesik, mert nyelvtanilag nem lehet helyes: he said után a he meets (jelen idő) nem lehet, a let's megint eléggé értelmetlen, a to be meeting meg szenvedő, azért értelmetlen.
Az a would-os pedig mégiscsak értelmes, ha alapból nem is így mondanánk, mert pl. jelen idő nem állhat múlt idejű főmondat után, de a would igen, tehát nagyságrendekkel értelmesebb így.
Először azt hittem, ez valami Proficiency vizsga teszt. :D
Az 5-ösnél ez a "amikor" másik kifejezési módja lehet. A-t alapból kizárnám, C is értelmetlen, hiszen during kéne, nem while, bár még úgy is értelmetlen lenne. Az E még talán-talán, de ez az as + ing elég fura.
Zárj ki mindig, amit csak tudsz, nem kell mindig akkora logikát keresni benne! :)
megtaláltam
A segédige mindig a mondattal ellentétes "előjelű": ha a mondat állító, akkor a TAG segédigéje tagadó, ha pedig a mondat tagadó, akkor a segédige állító formában van. Ez az alapszabály - de ezt a szabályt "felülírhatja" egy másik szabály: tehát ha állító mondathoz állító segédigés TAG járul, akkor a mondat nem lesz rossz, csak merőben mást jelent
és:
we use same-way tag questions to express _interest, surprise, anger_ etc, and _not to make real questions_.
Look at these positive-positive tag questions:
• So you're having a baby, are you? That's wonderful!
• She wants to marry him, does she? Some chance!
• So you think that's amusing, do you? Think again.
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!