Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az alábbi tesztek nyelvtani...

Az alábbi tesztek nyelvtani magyarázatában segít valaki? (tigi? Webnyelv? Vreeke? ) ( a tesztekben mindig két db megoldás van)

Figyelt kérdés

1. He said ____ me outside the cinema at two o ' clock.

A he meets

B he'd be meeting

C he would meet

D let' s meet

E to be meeting

B és C helyes, B-t nem értem

2. He thinks he's going to change the world, ____?

A won't he

B doesn't he

C isn't there

D does he

E isn't it

B és D helyes, d-t nem értem

Nem isn’t he lenne a helyes? (ilyen választási lehetőség viszont nincs)

3. 'Could we have something for dinner?' 'Well, I will do ____ .'

A a phone call to Pizza Hut

B some arrangements

C something about it

D my best

E an attempt in the kitchen

C és D a helyes, c-t nem értem,milyen szerkezet ez?

4. ________ you wish to continue your studies at college.

A So I am right in saying

B Can I mean

C Didn 't you tell

D I take it that

E Understanding

A és D helyes, A-t nem értem,nem ismerem a szerkezetet

5. ________ at the picnic, the group found the moon high in the sky .

A To arrive

B on arriving

C While the arrival

D Upon their arrival

E As arriving

B és D helyes

D-vel kapcsolatban valaki tud segíteni? milyen nyelvtan ez?

2012. aug. 9. 17:46
1 2
 1/16 webnyelv ***** válasza:
100%

Óh, köszönjük, hogy már a kérdésben is minket külön megkérsz, igazán nem kellett volna.

1. B - ez ugyanaz, mint a would meet, csak folyamatos alakban. Mindkettő jövőt fejez ki a múlthoz képest, csak az egyik folyamatos, és would helyett 'd van benne.

A többit kizárásos alapon teljesen ki lehet zárni. Túl sok logikát nem kell benne keresni, de ha két jó lehet, akkor csak ez a kettő lehet, a többi sehogy se passzol. :)

2. Ezt én sem értem.

3. Szerintem itt is kizárásos alapon lehet dönteni. to do one's best = minden tőle telhetőt megtesz, a kifejezés létezik, csak itt furán hangzana, ebben a szituációban.

something about it = mindjárt teszek vmit. Az E vicces lenne, az A meg azért nem jó, mert nem DO, hanem MAKE a phone call. Szóval kizárásos alapon.

Egyelőre ennyi.

Elég húzós tesztnek tűnik, ez felsőfokú?

2012. aug. 9. 18:26
 2/16 A kérdező kommentje:

1-est folyamatosban mondanád?

3. minek az about it a mondatba?

érettségi emelt szint

35ből 10 lett csak jó, és általában 85-90 %osra megszoktam csinálni a teszteket, úgyhogy ez elszomorít

2012. aug. 9. 19:44
 3/16 anonim ***** válasza:
79%

Köszönöm a bizalmat, de attól tartok, nem tudok sokat segíteni.

Tanár vagyok, nekem egy tesztben ne legyen két jó megoldás!!!

Nekem pl. az elsőnél nem jön össze a folyamatos alak a pontos idő miatt - ha nagyon akarnám, persze bizots belemagyarázhatnám a folyamatot, de én nem nagyon akarom :))

ismertek, gugli-függő vagyok

- he said he would meet me: 6 350 000 találat

- he said he would be meeting me: 5 találat

2/ He thinks - ez a főmondat, ezért számomra csakis és kizárólag a doesn't he? a helyes - bár rémlik valami, hogy bizonyos esetekben nem kell ellenkező question tag, de csak rémlik, ha valaki pontosan tudja... -- én nem fogadnám el, azt tudom

3/ nagyon jól megmagyarázta webnyelv - nos, teszek valamit az ügyben (magyarban én hozzátenném, hogy mindjárt, noha az angolban nincs ott, de így magyarosabb:)

4/ én sem ismertem a szerkezetet, de létezik, mert rákerestem -- én talán úgy fordítanám: szóval, igazam volt, amikor azt mondtam, hogy...

5/ a B és a D tulképpen ugyanaz, mert az upon=on, és a participle-t főnévvel váltotta fel -- ugyanúgy fordítanám a két megoldást

Bármilyen nyelvtan is ez, nagyon örülök, hogy nem nekem kell kitöltenem. Már rég megbuktam volna :((

Viszont én most eltűnök egy kicsit, mert vasárnap igen nagyon fontos vizsga vár reám (ha benézek is, kutatgatni nem lesz időm)

bocsi!

üdv

:)

2012. aug. 9. 19:51
 4/16 A kérdező kommentje:
hát a 'I have saved more than thousand dollars' könnyebb teszt volt :-)
2012. aug. 9. 19:54
 5/16 A kérdező kommentje:

ha ez nektek nehéz teszt volt, akkor nekem ezt nem kell tudnom ugye? :-) középfokra készülök. :-)

csak fura hogy emelt érettségin ilyen nehéz tesztek vannak :-(

2012. aug. 9. 19:57
 6/16 A kérdező kommentje:

o tigi kikapcsolódás téren térj be néha egy kicsit :-)

jó tanulást,mit fogsz tanulni ha nem titok?

2012. aug. 9. 19:58
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

parapszichológia

2012. aug. 9. 20:02
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

ui.: végtelenül hálás vagyok, hogy nem most kell érettségiznem vagy nyelvvizsgáznom -- felsőfokú végzettség ide vagy oda, kb. biztos, hogy egyiken sem felelnék meg

2012. aug. 9. 20:04
 9/16 webnyelv ***** válasza:
100%

Az elsőt nem mondanám folyamatosban. Szövegkörnyezettől függően jó lehet a folyamatos is, nyelvtanilag helyes. De a többi megoldás eleve kiesik, mert nyelvtanilag nem lehet helyes: he said után a he meets (jelen idő) nem lehet, a let's megint eléggé értelmetlen, a to be meeting meg szenvedő, azért értelmetlen.

Az a would-os pedig mégiscsak értelmes, ha alapból nem is így mondanánk, mert pl. jelen idő nem állhat múlt idejű főmondat után, de a would igen, tehát nagyságrendekkel értelmesebb így.

Először azt hittem, ez valami Proficiency vizsga teszt. :D

Az 5-ösnél ez a "amikor" másik kifejezési módja lehet. A-t alapból kizárnám, C is értelmetlen, hiszen during kéne, nem while, bár még úgy is értelmetlen lenne. Az E még talán-talán, de ez az as + ing elég fura.

Zárj ki mindig, amit csak tudsz, nem kell mindig akkora logikát keresni benne! :)

2012. aug. 9. 20:16
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

megtaláltam

A segédige mindig a mondattal ellentétes "előjelű": ha a mondat állító, akkor a TAG segédigéje tagadó, ha pedig a mondat tagadó, akkor a segédige állító formában van. Ez az alapszabály - de ezt a szabályt "felülírhatja" egy másik szabály: tehát ha állító mondathoz állító segédigés TAG járul, akkor a mondat nem lesz rossz, csak merőben mást jelent

és:

we use same-way tag questions to express _interest, surprise, anger_ etc, and _not to make real questions_.

Look at these positive-positive tag questions:

• So you're having a baby, are you? That's wonderful!

• She wants to marry him, does she? Some chance!

• So you think that's amusing, do you? Think again.

üdv

2012. aug. 9. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!