Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a jó megoldás? (prove...

Melyik a jó megoldás? (prove me or prove -)

Figyelt kérdés
She tried to prove me/- she was right.
2012. júl. 30. 07:01
 1/5 anonim ***** válasza:

she tried to prove she was right

(ellenkező esetben ugyanis kellene még egy "to" -- she tried to prove to me she was right)

üdv

:)

2012. aug. 1. 08:51
 2/5 webnyelv ***** válasza:
Szerintem jó lehet a kérdező mondata: "Próbára tett engem - és igaza volt"
2012. aug. 1. 11:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Kedves #2, nem lehet, hogy elnézted?

Én úgy értelmeztem a kérdést, hogy választani kell a "me" és a semmi közt, azért a perjel -- (She tried to prove me she was right _vagy_ She tried to prove she was right) - és természetesen a 2. az igaz, mert az elsőbe kellene egy "to" -- számomra a mondat jelentése: Megpróbálta bebizonyítani (nekem), hogy igaza van.

- a "try" és a "prove" együtt amúgy is sok lenne a "próbára tesz"-nek (to try, to prove, to test, to put sb to the test)

üdv

:)

2012. aug. 1. 14:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Bocs. webnyelv, annyira hozzászoktam már a névtelenséghez, hogy automatikusan írtam a számot megszólításnak -- ne haragudj!

üdv

2012. aug. 1. 14:59
 5/5 A kérdező kommentje:

igen az volt a feladat, hogy a kettő között kell választani

köszi tigi! én a prove me-re tippeltem,de mostmár értem miért nem jó az. :-)

2012. aug. 2. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!