Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Franciát és németet lehet...

Franciát és németet lehet egyszerre tanulni? Gondolom, nem annyira keverhetők, mint pl. az olasz és a spanyol.

Figyelt kérdés

Angolból van felsőfokú vizsgám. Németből kb. 10 éve érettségiztem ötösre, de azóta nem használtam. Franciából most voltam a nyáron egy 120 órás kezdő nyelvtanfolyamon.

Szeretnék tanulni nyelveket, és van szabadidőm is.

Lehet így párhuzamosan tanulni a franciát és a németet?

Mivel eltérőek a nyelvtanban és a szókincsben is, így a keverés esélye kisebb, azért gondoltam, folytatom mindkét nyelvet egyszerre. :)

2012. aug. 24. 17:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet.Mivel tényleg eléggé eltérőek.
2012. aug. 24. 18:24
 2/9 webnyelv ***** válasza:
Én egyszerre tanultam a kettőt, simán lehet.
2012. aug. 25. 10:57
 3/9 A kérdező kommentje:

Webnyelv! :)

Tudnál írni kicsit többet, hogy hogyan, mennyit tanultad...és most milyen szinten vagy belőlük?

De miért mondják akkor azt, hogy egyszerre ne tanulj párhuzamosan nyelveket?

Köszi a választ!

2012. aug. 25. 11:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Lehet egyszerre tanulni a kettőt, csak a lényeg, hogy szeretsd, és értsed! Én angolt, és olaszt tanulok(tam), és nem keverem a kettőt. Gondolj bele, hogy az angol, és a német germán nyelvcsaládba tartozik, míg a francia, olasz, spanyol a latinból kopott le, és vált újlatinná.

Az olasz, és a spanyol bár hasonlít egymásra mégsem keverhető. A nyelvtannal igazad van abban, hogy eltér mind az öt nyelv, de ha megfigyelted, akkor mindig egy kötött formát kell követni teszem azt például: alany + állítmány + tárgy + határozó stb.

2012. aug. 25. 20:12
 5/9 A kérdező kommentje:

Célszerű a két nyelvet a nap külön szakában tanulni? Pl. Franciát reggel, németet pedig késő délután, kora este?

Mindegyiket naponta egy-egy órát? De azok az egy órák tényleg komoly, összpontosított tanulás, nem csak passzív zenehallgatás pl.

Vagy így semmire nem jutnék?

2012. aug. 25. 20:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Szerintem haladnál.Még én is haladok pedig én lazán tanulok.Sok sikert:)
2012. aug. 25. 21:10
 7/9 A kérdező kommentje:

6. válaszadó!

Mit jelent nálad az, hogy "lazábban tanulsz"? Köszi a választ! :)

2012. aug. 25. 21:20
 8/9 webnyelv ***** válasza:

Kérdésedre válaszolva:

gimiben tanultam mindkettőt egyszerre a nulláról. Mindkettőből kb. középszintre jutottam négy év alatt. Bánom, hogy akkor nem középfokúztam egyikből sem. Azóta németből a felsőfokúra készülök, így alakultak a dolgok, de utána vagy nemsokára franciából is kéne középfokúzni.

Ha jól emlékszem, volt úgy, hogy egymás után volt német és francia óránk, de nem okozott gondot.

Szerintem egyénfüggő, ki tud egyszerre több nyelvet tanulni, ki nem. Van, ki meghülyül tőle és összekeveri a kettőt és van, aki nem. Én sose kevertem a nyelveket, viszont az olasz és a spanyol annyira hasonlóak, hogy attól kikészültem. :D

2012. aug. 25. 22:11
 9/9 anonim ***** válasza:

21:36 vagyok.én írtam hogy lazán tanulok:)arra értem hogy nem mindig olyan sokat egy nap,vagy hogy nem kifejezetten a könyvből tanulok és magolok.

Hanem pl a netről össze-vissza,meg zenehallgatással,esetleg sorozat/híradó-nézéssel.

És nekeem az lazábbnak tűnik.

2012. aug. 26. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!