Milyen nyelvet érdemesebb elkezdenem tanulni spanyolt vagy olaszt? Melyik a könnyebb?
Szerintem a spanyol hasznosabb, hacsak nem kifejezetten Olaszországba vágysz, ugyanis spanyolul rengeteg országban beszélnek.
De ettől függetlenül azt gondolom, hogy elsősorban azt tanuld, amelyik jobban érdekel/jobban tetszik, ugyanis akkor sokkal könnyebb lesz tanulni, mintha csak muszájból csinálod.
Én 1,5 éve tanulok spanyolul, nagyon imádom. :)
Minél több nyelv, annál jobb. :D
De persze te tudod. Én sem egyszerre kezdeném amúgy. :) Pontosabban nem is kezdtem egyszerre, mert tanulok spanyolt, és valamikor majd szeretném elkezdeni a franciát is, de egyelőre szeretnék spanyolul jobban tudni, úgyhogy megértelek.
Én amúgy - nem tagadom, hogy elfogult vagyok - a spanyolt tanácsolnám akkor neked.
Első válaszoló: nem hinném, hogy a spanyol hasznosabb. Spanyolországon kívül Európában nem beszélik. Amerikába meg nem biztos, hogy ki akar menni a kérdező. Az olasz hasznosabb, mert Magyarországon több olasz cég is van, és Olaszország közelebb van, az olasz-magyar kapcsolatok is kiterjedtebbek.
A spanyol picivel könnyebb, mint az olasz, nem olyan gazdag az alaktana. Pl. kevesebb alakja van a határozott névelőnek; az összetett múlt idők képzésekor csak egyféle segédige van, az olaszban kettő közül kell választani.
De, ha francia mellé tanulnád valamelyiket, az olaszt javasolnám, mert a két nyelv nyelvtana igen közel áll egymáshoz, kis túlzással ugyanaz a nyelvtan.
Hát én azt nyilván nem tudhatom, hogy a Kérdező ki akar-e menni Amerikába, vagy nem, de tény, hogy a világban sokkal többen beszélnek spanyolul, mint olaszul.
De persze más szempontok is lehetnek/vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!