Szerintetek spanyolt vagy franciát kéne elkezdenem a német mellé?
Tanulok a suliban Németet és Románt de a románnal nem nagyon tudnék majd mit kezdeni (szüleim szerint). Azt mondták h választhatok h a német mellé spanyolt vagy franciát tanulok. Lehet hogy a spanyol előnyösebb lenne mert h romános vagyok és könnyebb lenne de nekem bejön a francia.
Szerintetek melyiket érné meg jobban?
Köszi!
Ha tudnám... :O
Csak a szüleim azt akarják hogy valamelyiket még a suli mellett kezdjem el. Mert két tannyelvű suliba küldenének majd mindenképp. Anyum nem akar angolt... (nem tudom miért). És hát... fogalmam sincs h mit kezdenék vele! Csak (anyumat idézem) "felháborítóan könnyen és gyorsan tanulok". Még csak 11 vagyok de a szüleim máris terelgetnek h minél jobb középsuliba járjak, még a tanárok is adnak már tippeket...és még csak 11 vagyok.
És nem tudom...nem tudom hogy melyikkel lenne több hasznom.
De angolt nem tanulok, a suliban németet tanítanak (és románt is ezért lenne könnyebb a spanyol), és ez a 2 választásom van! Tudod ha anyum hagyná az angolt azt tanulnék! De am a spanyolt/franciát sulink KÍVÜL tanulnám.
Hogy minden tiszta legyen.
Szerintem beszélj anyuddal, mert az angol már alap, hogy mindenki beszélje, anélkül nem lehet meglenni a mai világban. Ha van lehetőség több nyelvet tanulni egyszerre és ebből pont az angolt hagyja ki valaki, az nagy butaságot csinál.
Egyébként a francia hasznosabb, mint a spanyol.
Az angol gyakorlatilag kötelező. A munkaerőpiacon nagyon fontos.
De ha most a francia és a spanyol közül kell választanod, akkor amelyikhez több a kedved. A nyelvtanulásnál nagyon fontos a motiváltság, és a lelkesedés is.
Nekem a német nem ment, kín volt elővenni a könyvet is, viszont spanyolul volt, hogy egyszerre két szintet csináltam a nyelviskolában, annyira akartam haladni.
Mind a kettő hasznos nyelv, a spanyol egyre elterjedtebb és sokan tanulják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!