Mennyit lehet megérteni, megtanulni, megjegyezni annyiból ha pl:német zenét, filmet, szöveget hallgatok, nézek, olvasok? Anélkül, hogy elkezdeném magolni?
Szia!
Nekem 1 éve van német nyelvvizsgám, a tankönyveken, órákon kívül nagyon nagy segítség volt a hallott szöveg megértése, visszaismétlése.
Én így csináltam:
Silbermond, die ärzte, rammstein dalszövegeknek megkerestem a lyrics-ét, és amikor énekelte az énekes/énekesnő, én is énekeltem :)
megnéztem a magyar fordítását, megértettem a mondatokat, így könnyebb volt tanulnom.
filmeket, könyveket akkor fogsz megérteni, ha már jól tudod a németet. Én csak nyelvvizsga után álltam neki egy könyvnek, 1,5 nap után kiolvastam. Más az irodalmi nyelv,mint az,amit suliban tanulsz :) uh ne ezzel kezdd(persze könyve válogatja).
Filmek terén én Disney-vel kezdtem, youtube-n csomó van :) Mulan, die schönste und das biest meg ilyenek. Ezeknek KÖNNYŰ a nyelvtanszerkezete, szókincsben sem hűdesok. Ez tökéletes tanulási lehetőség volt nekem, és ezek a dolgok sokat segítettek, hogy 83% legyen a nyelvvizsgám.
Sok sikert!
Ha erősen koncentrálsz a hallgatott szövegre, az fejlesztheti a beszédértésedet (azt, hogy a beszélt szövegből ki tudd hámozni a szavakat, illetve a különféle kiejtéseket megértsd).
Tanulásra azonban ez nem elég (pontosabban rendkívül alacsony hatékonyságú). A nyelvtanulásban a beszéd hallgatása és a szöveg olvasása csak a rendszeres nyelvtan- és szótanulás mellett hatékony, önmagában egyik módszer sem hatékony a másik nélkül.
Végül, ha a zenét nem kellő figyelemmel hallgatod, akkor semmire se jó. Tévhit, hogy a nyelv "ráragad" az emberre vagy "belemászik" a fülébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!