A német vagy az angol nyelvet könnyebb megtanulni 30 évesen? Egyik nyelvet sem tanultam soha!
Figyelt kérdés
2012. júl. 31. 17:29
2/4 anonim válasza:
Attól függ mire vagy fogékonyabb. Ha szereted a tiszta, érthető "katonás" szabályokat, akkor a németet javasolnám. Az angol nyelv kissé katyvasz, de van akinek éppen ez miatt megy könnyebben a tanulása.
3/4 anonim válasza:
Ez személyfüggő is hogy kinek mit könnyebb megtanulni.Az én szüleim is 40 évesen kezdték el tanulgatni mind a kettőt és pl. anyukámnak a német,apukámnak az angol ment jobban.A németnek bonyolultabb a nyelvtana,az angol írása és kiejtésének különbsége pedig sokaknak nehézséget okoz.Én azt javaslom,hogy magadnak próbáld meg elkezdeni tanulni mind a kettőt és majd meglátod,hogy melyik tűnik könnyebbnek.De amennyiben komolyabban szeretnél foglalkozni vele,akkor javaslom egy tanár segítségét :)
4/4 anonim válasza:
Ez tök jó, hogy belevágsz! A német után könnyebb tanulni az angolt általában. De hogy elsőre melyik a könnyebb, azt nem tudom. Ha van nyelvérzéked, akkor lehet, hogy mindegy. Meg az sem mindegy, hogy milyen célból akarod tanulni, hol akarod használni, szóval szerintem ez a döntőbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!