Melyik nyelvet könnyebb tanulni? Német vagy angol?
Ezt nehéz eldönteni, az angol után a német nagyon nehéz, a német után viszont sokkal könnyeb megtanulni angolul.
Viszont alapból egyik sem nehéz túlságosan.
Relatív. Nekem német után pokol az angol, mert számomra a némethez képest túl egyszerű és túlzottan rövidít mindent. Én meg mindenben keresem a logikát, mert a német meg szigorúan logikus sok esetben.
Hogy mivel mész többre? Az angollal. Én azt választanám. Szerintem alapvetően könnyebb is, és sokkal több helyen értik.
Igazából egyik se annyira könnyű. Megérteni, miért van ott a DO a kérdésnél, ha állításnál nincs, amikor a to be igénél meg a szórendcsere is elég, és a sok igeidőt is megérteni, nem könnyű. De a német melléknévragozást és az er hat untersucht werden müssen-féle szerkezeteket sem egyből fogja fel az ember.
Van, aki az angol kiejtéstől agybajt kap, mi az, hogy leírjuk one, kiejtjük "van", de van, aki magától a német nyelvtől kap agybajt. De mindegyik megtanulható, egyénfüggő, kinek melyik jön be jobban.
Remélem, senkinek nem vettem el a kedvét. :D
Attól függ, szerintem mindkettő könnyű. igaz angolból felsőfok szinten vagyok, németet meg még csak 3 éve tanulom suliban :)
eleinte angolból elég fos voltam, de most meg én vagyok szinte a legjobb az osztályban :)
Mindent egybevetve, nekem a német könnyebb volt. Az eleje felé sok nehézség volt az angollal (pl. egyszerű és folyamatos jelen idő különbségét felfogni), ezután magánúton tanultam egy ideig angolt, az alapok után az könnyebb rész volt.
A némettel nem voltak olyan hajmeresztő nehézségeim, mint az igeidők különbségeinek megemésztése az angolban. Utólag belegondolva logikus ez az angolban, de elsőre nagyon idegennek tűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!