Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol után spanyol, német,...

Angol után spanyol, német, vagy orosz lenne könnyebb? Melyik érné meg leginkább?

Figyelt kérdés
Gépészmérnöki szakot akarok végezni.
2012. jún. 16. 10:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha Magyarországon élsz, én a németet ajánlanám. Persze ezt te kell eldöntsd
2012. jún. 16. 12:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
én is a németet ajánlom, habár nem a legszebb nyelv, de ha azt nézzük Magyarországnak többnyire német cégekkel vannak kapcsolatai (Aldi, Lidl, Bosch), azt fogod tudni a jövőben a legjobban kihasználni :) meg aztán sokan mondják az ismerőseim közül, hogy angol után német nagyon egyszerű, mert szinte ugyanolyan, kicsit kell csak megszenvedni szavak nemével, de ennyi :) remélem tudtam segíteni
2012. jún. 16. 13:54
 3/7 anonim válasza:
100%
Én pont fordítva hallottam, hogy angol után a német nagyon nehéz. Én sajnos nem tudom tanúsítani, mert én német után tanultam angolt. Az a helyzet, hogy az angol viszonylag egy könnyű nyelv és utána szinte mindegyikkel meggyűlik az ember baja. Ne haragudj ezt nem azért mondtam, hogy elvegyem a kedved tőle. :) Egyébként én az oroszt ne ajánlanám, mert nem csak egy új nyelvet, hanem egy teljesen más abc-t is meg kell tanulnod, ami felnőtt fejjel már nem olyan egyszerű, mint 1. osztályban. :)
2012. jún. 16. 14:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

második vagyok, most, hogy mondod, tényleg összekevertem, tudtam, hogy azt mondták egyik után a másik nagyon könnyű és lehetett volna annyi logikám is, hogy kitalálom.. no mindegy

szóval igen, német után könnyebb az angol, de ettől függetlenül még mindig ezt ajánlom, mert sokkal közelebb állnak egymáshoz :)

2012. jún. 16. 14:17
 5/7 anonim ***** válasza:
A NÉMETET javasolnám. Ha ráérzel, már könnyen fog a NÉMET is menni.
2012. jún. 16. 14:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Megérni vagy német, vagy orosz, utóbbi mivel kevesebben beszélik és sok cég most kezd el kelet felé nyitni.
2012. jún. 16. 17:19
 7/7 anonim válasza:
100%

Én a spanyollal is foglalkozom az angol után . Nekem teszik mert eleve szeretem az élni tudó népeket. Sokaktól hallottam a spanyol nem annyira nehéz és ameddig eljutottam az alapján csak megerősíteni tudom ezt. A német sokkal nehezebb mert ezt a 2 nyelvet párhuzamosan viszem. Innen tudom.

Gondolkozz az alapján , hogy melyik országgal állunk szorosabb gazdasági , politikai kapcsolatban? Ezenkívül Európában hol beszélnek még németül ? Nos , igen . Gyakorlati szempontok alapján szerintem a némettel foglalkozz előbb!Persze ,spanyolt kb. 460 millióan beszélnek de java részük Európán kívül esik. Később, ha még érdekel vagy úgy alakul a sorod előveheted a spanyolt .

üdv, Norbi

2012. jún. 17. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!