Milyen nyelvet érdemesebb elkezdenem tanulni spanyolt vagy olaszt? Melyik a könnyebb?
Mario Gómez de García: ne haragudj, de ez baromság. Nincs "világ legkönnyebb" és "világ legnehezebb nyelve", egyebekben pedig nem hinném, hogy a spanyol könnyebb lenne. Egyáltalán nem is értem, mitől lenne könnyebb.
Webnyelv: Lehet, hogy az olaszban több alakja van a névelőnek és kétféle segédigével képzik a "közelmúlt"-at, de azért azt ne felejtsük el, hogy a spanyolban van a határozott névelőnek és a névmásoknak semlegesnemű alakja is (el/la/lo/los/las, él/ella/ello/ellos/ellas, este/esta/esto/estos/estas, ese/esa/eso/esos/esas, aquel/aquella/aquello/aquellos/aquellas), ami viszont az olaszban nincs! Meg aztán ott vannak az olyan apróságok, hogy ha "le/les" részes esetű névmás után a tárgyesetű "lo/la/los/las" valamelyike állna, akkor a "le/les" helyett a "se" névmást használt, stb. Az olaszban szintén nincs probléma azzal, hogy mikor kell az "il quale / la quale" vonatkozó névmásokat használni, a spanyolban viszont ott van az "el cual / la cual / lo cual"; illetve "hangsúlytalan" megfelelői, az "el que / la que / lo que".
Tehát egyáltalán nem igaz az, hogy a spanyol könnyebb, mint az olasz: ami az olaszban bonyolultabb, az lehet, hogy a spanyolban egyszerűbb, de ez igaz megfordítva is: ami az olaszban egyszerűbb, az viszont a spanyolban bonyolultabb...
Mario által belinkelt lista a legkönnyebb és a legnehezebb nyelvekről valóban humbuk. Valaki nagyon ráért, és kitalálta ez a listát. Itt egy hiteles cáfolat:
Előző hozzászóló: köszönöm a kiegészítést. Még gondolkozni fogok rajta, az olasz vagy a spanyol lehet-e nehezebb számunkra.
Kérdezőnek újra a lényeg: francia utána az olaszt ajánlom mindenképpen! Én franciát és olaszt is tanultam, a nyelvtan szinte ugyanaz! A spanyol egy kicsit jobban eltér a másik kettőtől.
Mario! Ha negyedrészt olasz vagy, miért spanyol a neved??? Érdekes.
Én tanultam mindkettőt, olaszul folyékonyan beszélek, tehát ismerem mindkettőt. Az olasz egyes részeknél bonyolultabb, de ez nem jelent nagy akadályt. :) Én az olaszt ajánlom, persze lehet, mert mindig is olaszos voltam, és egyébként egy időben sokat hallottam spanyolországi spanyolokat beszélni, na akkor kiszerettem a nyelvből... a latin-amerikai változat viszont még mindig nagyon tetszik. De ez már nem akkora motiváció.
Spanyolt több helyen beszélnek? Igen, Dél-Amerikában, kicsit messze van.
Utolsó vagyok, az pedig ne befolyásoljon, hogy melyik nyelv a legnehezebb és melyik a legkönnyebb, csak tőled függ, mennyi energiát fektetsz bele.
A másik pedig, hogy úgyse mi döntünk, hanem te, amúgy mindkettőt megtanulhatod, ha akarod, a lényeg az, hogy egymás után és ne egyszerre, mert akkor csak keverni fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!