Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet lenne érdemes...

Milyen nyelvet lenne érdemes tanulnom?

Figyelt kérdés

Most kezdem az egyetemet. Angolul tudok, középsuliban franciául tanultam de az valami katasztrófa iszonyatosan taszít tehát azt biztos nem választom. Melyik az a nyelv az angolon kívül aminek a későbbiekben hasznát venném?

Előre is köszi!

2012. aug. 6. 16:27
 1/9 anonim ***** válasza:
én úgy gondolom a német. sokan mondják hogy nehéz, de sokan tanulják. én angol után kezdtem el és nekem könnyebbnek bizonyult és szeretem is, bár először féltem tőle. :) remélem meggyőztelek :D
2012. aug. 6. 16:37
 2/9 A kérdező kommentje:
Én is a német felé húzok, tetszik is csak hát mindenkitől azt hallom aki középsuliban tanulta, hogy úristen milyen borzalmas...de mondjuk mindenki máshogy látja:)
2012. aug. 6. 16:47
 3/9 anonim ***** válasza:
én is középsuliba tanulom és nagyon tetszik, bár tanától is függ. az én tanárom nagyon jól tanít, de a másik csoport tanárja nagyon rossz, nem magyaráz még németül se hallották beszélni. de a csoport társaim is rettentően szeretik a német nyelvet. igaz bele kell szokni, ami nekem kb.3 órát vett igénybe :D
2012. aug. 6. 16:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Bár még van 2 hetem eldönteni de azt hiszem akkor a németet fogom választani:) Köszönöm a válaszokat:)
2012. aug. 6. 17:04
 5/9 Vak Bottyán ***** válasza:

A német egy baromi szabályos és logikus nyelv. Szerintem az angoltól, franciától egy bonyolultabb nyelvről van szó, nehézségében inkább a magyarhoz hasonlít, de nem olyan marha nehéz (se a magyar, se a német nyelv).

A német nyelv nagy nehézsége a rengetegféle ragozás, amelyeket szépen be kell vágni, és begyakorolni.

A kiejtés viszont szabályos, a szórend sok esetben a magyarhoz hasonlóan kötetlen, máskor viszont eléggé szigorú. A nyelvtana az angolhoz sokmindenben hasonlít, de az igeidők használata jóval egyszerűbb az angolnál.

A der, die, das téma alapvetően nem nehéz dolog, hiába emlegítik a német nyelv legnagyobb problémájának. A szó jelentése és alakja alapján 80-85%-ra meg lehet a névelőt tippelni.

Pl.: a Vater (apa) hímnemű, mert az apa természetes neme hím, továbbá a szó végén lévő -er végződés hímnemet képez.

A Reaktion szó nőnemű, mert a -tion nőnemet képez.

Az Eigentum (tulajdon) semlegesnemű, mert az -um semlegesnemet képez.

Összességében tehát a főnevek neme nem nagy kunszt, aki hajlandó rákeresni a német névelőszabályokra, az már a tanulás elején marha sok energiát takarít meg. Sajnos nekem a tanárom ezt nem tanította meg, hogy mikor milyen a szó neme, csak a szokásos "meg kell tanulni, szavakat a névelővel együtt kell tanulni" szöveget tudta hadarni. Ma meg már az új főnevek névelőjét csak ilyen ránézésszerűen tanulom, sok energiát nem ölök bele.

2012. aug. 6. 17:16
 6/9 anonim ***** válasza:

SZia! ANgol után kezdtem a németet, felnőtt fejjel. Sikerélményekben gazdag a tanulás, azonnal "veszem a lapot", tudok alapozni az angolomra, szabályos, tetszik, a kiejtés sem nehéz, nem úgy, mint a franciában...

az egyetlen rémálom benne a der-die-das, de ha a szavakkal együtt tanulod (én hallgatom is sokat mp3-ban), akkor nem gond :) Szerintem németet válassz!

2012. aug. 6. 18:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is a németre szavazok.
2012. aug. 6. 19:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget...hát ha ennyien ajánljátok a németet akkor ez lesz:)
2012. aug. 6. 20:29
 9/9 anonim ***** válasza:
én is a németre szavatok. kis szorgalommal,nagyon szerethető nyelv. igaz én már 6 éves koromban kezdtem tanulni, de olyannyira megszerettem,és tökéletesítettem a nyelvtudást,hogy a kislányomhoz (6 hónapos) én csak németül beszélek,apuka pedig magyarul. nincs semmiféle német kötődés, vagy rokonság. angolul is beszélek,de engem a német lenyűgözött. egyszerűen imádom :)
2012. aug. 7. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!