Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen a szlovák nyelv?...

Milyen a szlovák nyelv? Nehéz? Szép? Érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 17. 12:19
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

Szlovák nyelvről tartják, hogy a legnehezebb. Ezt nem lehet persze így kijelenteni, mert nincs olyan, hogy legnehezebb. Persze, elég nehéz a nyelvtana. Kiejtése könnyebb, mint a csehé, leginkább a Dvořák felé r betű hiánya miatt. Érdemesebb csehül tanulni, de ahogy mondtad, neked a szlovákra lenne szükséged. Sok sikert!

Ja és még annyit, hogy az orosz nem nehezebb, s nem is hasonlóan nehéz. Cirill ábécét seperc alatt meg lehet tanulni, s aztán az oroszoknak még névelőjük sincs; könnyű.

Ha engem kérdezel, csehet tanuld hasznosságból, de ha nagyon a tót kell, akkor sok sikert hozzá. Hozzáállás kérdése az egész, ne állítson meg az, hogy nehéznek mesélik. ;)

2014. ápr. 18. 23:38
 42/47 anonim válasza:
Igazából a szlovák nyelv Kőzép-Európában egy elég hasznos nyelv.... mivel szinte az összes szláv országban meérted magad vele.... és nem ronda. minden nyelv a maga módján szép. Szerintem érdmes tanulni. Nem vesztesz vele semmit :)
2015. okt. 26. 19:33
 43/47 anonim válasza:
Aki azt írja, hogy a szlovák nyyelv a legnehezebb nyelv, az egy f@aszságot írt, már bocs. Tudom, hogy sok oldala azt állítja, hogy a szlovák a legnehezebb nyelv a világon de szerintem van nehezebb nyelv is. Érdemes tanulni, mint ahogy előttem is írták...
2017. ápr. 16. 10:42
 44/47 anonim válasza:
Én szlovákul tanulok az iskolában már 8 éve (8.os vagyok) és ha energiát fektetsz bele akkor simán menni! :) Vannak olyan anyagok amik nehezek de meg lehet tanulni😉 14/áprilisban szlovákból nyelvvizsgázó lány☺
2017. nov. 3. 21:52
 45/47 anonim ***** válasza:
Igenis szép nyelv a szlovák !
2017. nov. 4. 13:35
 46/47 anonim válasza:
100%
10esnek irom hogy "kevesen beszelik a szlovakot tehat forditonak is elmehetnel"!?? ja, vegulis csak 600ezer magyat beszeli a szlovakot...
2018. szept. 24. 19:15
 47/47 anonim válasza:

Aki azt írta, hogy nem érdemes szlovákot tanulni, az kapjon már a fejéhez:

[link]

Ha tud valaki angolul és plusz valamelyik közép-európai nyelvet a magyar mellett, az válogathat a pesti ajánlatok között.

2019. jún. 10. 09:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!