Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen a szlovák nyelv?...

Milyen a szlovák nyelv? Nehéz? Szép? Érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 17. 12:19
1 2 3 4 5
 11/47 anonim válasza:
69%
szlovákiában élő magyar vagyok,az suliban kötelező óra a szlovák szval szinte minden nap már 9 éve tanulok szlovákul....igazából csak a ragozás és a sa,si használata a nehéz benne meg hát ugye az a sok mássalhangzó egymás mellett....de szerintem egy nyelvet csak ugy tudsz megtanulni ha beszéled is,én csak 1éve tudok ilyen jól beszélni mert 5hónapig szlovák pasim volt...egyébként imádom ezt a nyelvet:)
2009. júl. 19. 00:31
 12/47 anonim ***** válasza:
85%

szia

Szerintem érdemes tanulni. Én most a cseh nyelvet tanulom, hogy a párom családjával tudjak beszélni. Az a vicces, hogy a cseh megérti a szlovákot és ez fordítva is igaz. Meg nagyon kevesen beszélnek szlovákul, tehát fordítónak is elmehetnél. Ja, meg ahova én jártam általános iskolába és középiskolába, ott tanítják a szlovákot és a diákok szeretik.

2009. júl. 29. 09:29
 13/47 anonim válasza:
84%

Én 11éven keresztül tanultam szlovákot,és most saját magam tanulom.

Nekem nagyon tetszik a nyelv.

Minden évben voltunk párszor szlovákiában is minden szlovákkal jól megértettem magam.

A ragozás volt nekem kicsit nehéz,de azt is szépen megtanultam.Ebben az évben nyelvvizsgázok.

2009. aug. 17. 11:33
 14/47 A kérdező kommentje:
köszi...:)
2009. aug. 18. 21:36
 15/47 anonim ***** válasza:
96%
Bár igaz,hogy nem szép nyelv,ragozásban meg hasonlít kicsit a németre is,viszont sok haszna van,mert a szláv nyelvcsaládba tartozó nyelvek hasonlítanak valamennyire egymásra ezért meg is értik egymást és ez mindenképp pozitívum.
2009. aug. 26. 12:12
 16/47 anonim ***** válasza:
90%

Mint szlovákiai magyar azt mondhatom, hogy: Nagyn nehéz, szlovák mellett még Angol-t tanultam mint idegen nyelv és ez 100x könnyebb. Érdemesnek szerintem igen is, meg nem is.

Egy nyelvvel többet tudsz ennyi haszna van, de nem sok helyen használod ki, csak Szlovákiában meg esetleg nemzetközi cégeknél, de ha tudsz mást helyette, akkor nem nagy baj, ha nem beszélsz szlovákul.

2009. aug. 27. 14:19
 17/47 anonim ***** válasza:
67%
Nem valami szép nyelv,tanulj inkább németül vagy görögül:D:D
2009. nov. 21. 22:19
 18/47 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ha a ragozást megtanulod akkor már tudod a leglényegesebb dolgokat.Én Szlovákiába jártam középiskolába, évekig nem tanultam szinte semmit, nagyon nehéznek tartottam és inkább hanyagoltam. Aztán az érettségi előtt 3-4 hónappal elkezdtem egy magántanárhoz járni heti 2 órát, aki megtanított annyira hogy az érettségin össze tudjak dobni egy fogalmazást, és 3-ra leérettségizzek belőle. Szóval szerintem viszonylag nehéz megtanulni, de ha rá vagy kényszerülve akkor gyorsan fog menni. Egyébként amíg én nem tudtam szlovákul, addig uáltam a nyelvet, de így, hogy már tökéletesen tudok, nagyon megtetszett. És csak akkor érdemes tanulnod szlovákul ha itt jársz iskolában, itt akarsz élni, esetleg a párodnak szlovák a családja és nem tudnak magyarul, és a kedvükért az alapokat megtanulhatod, hogy tudjatok komunikálni, és abból a szempontból is jó a szlovák nyelv, hogy ha ezt megtanulod, könnyen megtanulod a szlovák nyelvhez közelálló nyelveket pl. a cseh nyelvet, de ha csak egyszerűen tetszik akkor is nyugodtan elkezdheted.
2009. dec. 16. 19:30
 19/47 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos hogy nagyon nehéz nyelv mert sokan akik ott is élnek azok se tudják tökéletesen használni.De akinek van a nyelvekhez érzéke és gyorsan tanul nyelveket annak érdemes belekezdenie.Az igaz hogy a szlovákkal nem mennél nagyon semmire,de ha tudsz szlovákul akkor félig tudsz már csehül és lenygelül.És az már nagy előrelépés.
2010. jan. 30. 14:53
 20/47 anonim válasza:
Én is szlovákiai vagyok, 8 éve tanulok szlovákul, de még mindig nem tudom mikor kell a sa, si és a ragozással is bajban vagyok... szerintem nem épp szép nyelv, a ragozás miatt nehéz is, és csak akkor éri meg megtanulni ha nyomós okod van rá
2010. márc. 18. 18:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!