Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen a szlovák nyelv?...

Milyen a szlovák nyelv? Nehéz? Szép? Érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 17. 12:19
1 2 3 4 5
 21/47 anonim válasza:
100%

Én szlovákiai magyar vagyok és úgy gondolom a szlovák egész szép nyelv... szerintem nem a ragozás elsajátítása tesz szlováktudóssá :) ... szeritnem inkább a kommunikáció, minél több szó ismerése. Belénk 12 éve a ragozást verik a suliban, de több osztálytársam alig makog szlovákul és még kiszámolják, hogy a szavat most hogy kell beragozni :D le megy a nap :D inkább sokat kell olvasni, szlovák Tv-t nézni.... meleldleg van egy pár jó szlovák író. Én is így tanultam szlovákul és most elengedhetetlen a nyelvizsga- kel a + potn az egyetemre, úgyhogy most az anyaországba megyek nyelvizsgázni az álamnyelvemből.. elég vicces

A cseh és szlovák kapcsolatról pedig anyit, hogyha megtanulsz szlovákul pl. akkor szint az összes szláv országban megtudod értetni magad ( ugyebár a tengerparton pl. ez nagyon hasznos) HAjrá :d

2010. ápr. 8. 23:15
 22/47 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvtanja a legnehezebb a világon
2010. jún. 11. 02:51
 23/47 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit nehéz, elég csúnya és nem igazán érdemes tanulni... inkább oroszt érdemes tanulni, nehézségre kb. ugyanolyan, de sokkal szebb és hasznosabb is.
2010. okt. 23. 01:19
 24/47 anonim ***** válasza:

Én pár alapszót szeretnék megtanulni, a nyelvtan nem annyira fontos, mert nem írni akarok, csak olvasni.

Villamosbarátként többször is voltam kint, és azt veszem észre, hogy sokan nem beszélnek angolul és németül (a turistás helyeket leszámítva) és akkor jól jönne pár szlovák kifejezés, minimális nyelvtannal.

Így egy minimális szinten meg szeretnék tanulni.

2010. nov. 28. 13:44
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
Én is szlovákiai magyar vagyok. Nekem eléggé nehezen megy a szlovák nyelv :/ nem tudok helyesen beszélni sem. Ha a szavakat tanulnám akkor jobban menne a beszéd is ? Jah és én úgy vagyok hogy megértem amit mondanak nekem, de nehezebben fejezem ki magamat
2011. máj. 10. 17:48
 26/47 anonim ***** válasza:

"A cseh és szlovák kapcsolatról pedig anyit, hogyha megtanulsz szlovákul pl. akkor szint az összes szláv országban megtudod értetni magad ( ugyebár a tengerparton pl. ez nagyon hasznos) HAjrá :d"

Azért nem árt vigyázni a tengerparton a hamis barátokkal! Azonos vagy hasonló hangzású szláv szavak akár ellenkező jelentésűek is lehetnek!

[link]

2011. máj. 11. 10:09
 27/47 anonim válasza:
szerintem nem nehéz, se szép se ronda, csak akkor érdemes tanulni ha van vele célunk is
2011. júl. 23. 22:33
 28/47 anonim válasza:
mindenkeppen tanulj meg ha erdekel, en anyanyelvi beszelo vagyok, 11 evet jartam szlovakiaban szlovak nyelvu iskolaba, tokeletessen beszelem,nekem egyaltalan nem nehez, most a szomszedba jarok magyarorszagra, nekem inkabb ezzelvolt gondom foleg irodalom, tortenelem, nyelvtan. szivessen segitek sok mindenben ha gondolod irj privatba
2011. nov. 6. 23:03
 29/47 anonim válasza:
75%
Szerintem ne foglalkozz velük én a szabadidőmbe tanulok ! szép nyelv egyáltalán nem nehéz és nem csak Szlovákiába veszed hasznát hanem a környező országokban is ! pl. Horvátország,Lengyelország,Csehország,Szerbia,Ukrajna,
2012. jan. 15. 10:31
 30/47 anonim válasza:

Hogy mennyire érdemes ezt a nyelvet tanulni?

Én jelen pillanatban egy budapesti, Holland vezetésű cég egyik vezetőjeként kezem-lábam töröm, hogy találjak szlovákul beszélő munkatársakat. Nincsenek.:(

2012. márc. 10. 01:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!