Milyen a szlovák nyelv? Nehéz? Szép? Érdemes tanulni?
Én szlovákiai magyar vagyok és úgy gondolom a szlovák egész szép nyelv... szerintem nem a ragozás elsajátítása tesz szlováktudóssá :) ... szeritnem inkább a kommunikáció, minél több szó ismerése. Belénk 12 éve a ragozást verik a suliban, de több osztálytársam alig makog szlovákul és még kiszámolják, hogy a szavat most hogy kell beragozni :D le megy a nap :D inkább sokat kell olvasni, szlovák Tv-t nézni.... meleldleg van egy pár jó szlovák író. Én is így tanultam szlovákul és most elengedhetetlen a nyelvizsga- kel a + potn az egyetemre, úgyhogy most az anyaországba megyek nyelvizsgázni az álamnyelvemből.. elég vicces
A cseh és szlovák kapcsolatról pedig anyit, hogyha megtanulsz szlovákul pl. akkor szint az összes szláv országban megtudod értetni magad ( ugyebár a tengerparton pl. ez nagyon hasznos) HAjrá :d
Én pár alapszót szeretnék megtanulni, a nyelvtan nem annyira fontos, mert nem írni akarok, csak olvasni.
Villamosbarátként többször is voltam kint, és azt veszem észre, hogy sokan nem beszélnek angolul és németül (a turistás helyeket leszámítva) és akkor jól jönne pár szlovák kifejezés, minimális nyelvtannal.
Így egy minimális szinten meg szeretnék tanulni.
"A cseh és szlovák kapcsolatról pedig anyit, hogyha megtanulsz szlovákul pl. akkor szint az összes szláv országban megtudod értetni magad ( ugyebár a tengerparton pl. ez nagyon hasznos) HAjrá :d"
Azért nem árt vigyázni a tengerparton a hamis barátokkal! Azonos vagy hasonló hangzású szláv szavak akár ellenkező jelentésűek is lehetnek!
Hogy mennyire érdemes ezt a nyelvet tanulni?
Én jelen pillanatban egy budapesti, Holland vezetésű cég egyik vezetőjeként kezem-lábam töröm, hogy találjak szlovákul beszélő munkatársakat. Nincsenek.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!