Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen a szlovák nyelv?...

Milyen a szlovák nyelv? Nehéz? Szép? Érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 17. 12:19
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
Nézz körül Párkányban, ott biztosan találsz ilyen embereket!
2012. márc. 11. 02:57
 32/47 anonim válasza:
nekem szlovák barátom van, de semmi pénzért nem tanulnám meg a nyelvét... undorító.... (persze ő elég jól tud magyarul)
2012. jún. 19. 09:09
 33/47 anonim ***** válasza:

Az szépség relatív, nekem például nagyon tetszik a nyel is, és valami érthetetlen okból Szlovákiába is bele vagyok zúgva. :-)

Érdemesnek talán annyiból érdemes, hogy nem kell a világ végére menni ahhoz, hogy anyanyelviekkel beszélhess, ellentétben mondjuk az orosszal vagy az angollal vagy épp a kínaival.

2012. szept. 6. 16:56
 34/47 anonim válasza:
Én szlovákiai magyar vagyok és most Budapesten élek és dolgozom, amit a szlovák nyelvtudásomnak köszönhetek. Multinacionális cégnél dolgozom, ahol az angol és a szlovák is feltétel volt és örülök, hogy most már pozsonyi kollégákkal tartom a kapcsolatot. Nagyon kevés ember beszél szlovákul Magyarországon, de a munkaerőpiacon keresett, ezért érdemes lenne megtanulnod legalább egy társalgási szinten. Épp ma olvastam egy cikket, hogy Magyarországon csak minden harmadik ember beszél valamilyen idegen nyelvet, míg a cégek által meghirdetett állásajánlatok több mint 60 százalékánál szükséges az idegen nyelvtudás. Tehát nyelvet érdemes tanulni. A szlovákot talán meg azért, mert kevés ember beszéli itt Magyarországon. HAJRÁ! Lehet azóta már tudod is a nyelvet. :)
2012. szept. 10. 09:19
 35/47 anonim válasza:
A szlovák nyelv elég nehéz. Ha nem feltétlenül erre van szükséged, a szláv nyelvek közül inkább oroszul tanulj szerintem. Könnyebb, többen is beszélik. Na és orosztudással kicsit más szláv nyelveket is megérted - nyelve válogatja persze. :-)
2012. okt. 10. 13:11
 36/47 anonim ***** válasza:

Orosz nyelv a szlovák helyett?

1. valaki nem szívesen beszél oroszul

2. az egyik cirill, a másik latin betűs

3. annyira azért nem hasonlít

2012. okt. 10. 14:52
 37/47 anonim válasza:
Nem nehezebb a szlovák nyelv mint a magyar sem nyelvtanilag a sem szépség terén(persze relatív) de nekem több külföldi barátom van akik tanultak közép európai nyelveket egyetemen és mindegyik azt mondta h a magyart sokkal nehezebb megtanulni.... de mint ahogy mondják "With each newly learned language you acquire a new soul"
2012. okt. 22. 15:20
 38/47 anonim válasza:
persze a szlovákok mindig is irigyek voltak ránk...(mindig is ?? mióta is létezik Szlovákia +az is mien terület volt anno??...ez más téma...) úgyhogy nem csoda h azt hiszik h minden náluk jobb nagyobb erősebb......csak a fele nem igaz..
2012. okt. 22. 15:23
 39/47 anonim válasza:
SZlovák nem nehéz nyelv beszélni!! de a nyelvtani részét ne akarjátok szerintem mert az valami katasztrófa !! alapsuliba tanulomm!!!
2012. dec. 20. 19:28
 40/47 anonim válasza:
45%

juj de BUTÁK vagytok egyikk nyelv se NEHÉZ csak akarni kell tanulni,ne halgass rájuk,mert érdemes tanulni én 15 nyelven tudok szoval...csak akarni kell!!!

Üdv:felhasznalo

2013. jan. 16. 10:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!