Hogyan alakult ki a szlovák nyelv?
Utolsó, te ezt honnan veszed? Erősen kétlem, hogy a lengyel nyelv az orosz meg a német keveréke lenne... ez az állításod azt feltételezi, hogy a II. vh. előtt nem volt Lengyelország. Törivel hogy állsz? Szerinted a középkori Lo.-ban milyen nyelven beszéltek? Japánul?
"Az ólengyel kor 1136-tól a 14. század elejéig, azaz az első lengyel nyomtatvány megjelenéséig tartott. Ez a kéziratos emlékek korszaka."
van egy felvidéki barátnőm.
jól beszél szlovákul, ezáltal tökéletesen érti és beszéli a csehet is.
Kedves válaszolóim, mindenkit felpontoztam.
Közel álltok az igazsághoz, de az én véleményem szerint: valamikor a középkorban részeg lengyel katonák megpróbáltak cseh nyelven beszélni.
Hát így lett a szlovák nyelv.
Bocs, de ezt tulajdonképpen miért emelted ki? Látszik, hogy te nem hiszel a nyelv múltjában, mit több gúnyt akarsz űzni belőle. Ha most valaki még több bizonyítékot tár eléd, valószínűleg úgysem fogod elhinni. Az "elméleted"-ben gondolom te magad sem hiszel, ergo csak le akarod szólni a szlovák nyelvet. Szerintem.
Ha meg komoly választ akarsz, keress rá a wikipédián. A felvetés egyébként jó, hisz Szlovákia, mint önálló állam, mint tudjuk, csak a közelmúltban alakult meg, de ettől függetlenül a térségnek akkor is volt már egy nyelve, ezt hívta a népnyelv "tót"-nak.
Miért ír mindenki hülyeségeket?
Most azt hiszitek, hogy jól leoltjátok a szlovákokat? Wááóó...
Amúgy az ősszláv és ószláv nyelvek nem mondanak semmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!