Angolosok! "Better" szó kiejtése?
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm 3 évig Angliában élt, és azt mondta ezt 3 féle képpen ejtik ki. (Tudom a kiejtést nem lehet betűkkel leírni...)
'betö(r)', 'berö' (nem r-rel hanem ilyen néma hanggal), és ha jól emlékszem a 3. 'be-ö' volt vagy valami ilyesmi. hallottatok már erről?
2012. júl. 24. 21:46
3/6 Vak Bottyán válasza:
Az ismerősödnek igaza van:) A standard amerikai angolban "bedör"-szerűen ejtik, a brit angolban pedig alapvetően "bethö", vagy úgynevezett glottal stop-pal "be-ö" :) még van sok példa erre: pl. a written szót is ejthetik wriön-nek :)
4/6 Vak Bottyán válasza:
A glottal stop különben - mint erre már rájöhettél - a "t" kiesését jelenti a szóban. Az ilyen két t-s szavaknál egész gyakori tud lenni a brit angolban, bár szerintem csak a köznyelvben.
Hasonló jelenség különben a német nyelvben van.
6/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!:)
Ja igen nálam az a "berö" a "bedö(r)" akart lenni csak nem tudtam hogy írjam le.
2012. júl. 25. 13:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!