Angol nyelvtanulás. Mennyi idő alatt és hogyan lehetséges?
Tudom, feltették már előttem a kérdést.... Azokat el is olvastam, de van egy dolog, amivel egyszerűen nem tudok megbékélni.. Először is... Olvastam, hogy filmnézéssel könyvolvasással és egyéb ilyen foglalkozásokkal könnyedén megtanulhatja az ember az angol nyelvet.. Igazából egy pocsék tanárom volt a suliban, aki alig tanított meg valamit is... Középsuliban fel kell kössem az alsónadrágot ezért érdemes lenne még a szünetben elsajátítani az alapokat.. Szeptemberben kezdődik a suli. Ha csak filmeket nézek, akkor mennyire tanulhatok meg 2 hónap alatt angolul? Van aki beszéljen hozzám az nem vitás, talán az is benne lesz néha a programomban.. Szóval most jöjjön a második kérdés: Csecsemőként az ember úgy tanulja meg az anyanyelvét, hogy azt folyamatosan hallja és figyeli.. Nem tudom egyszerűen felfogni, hogy hogyan működik ez az elv, 15 évesen is képes lehetek erre? Mert ha mondjuk uncsi filmet nézek alig tudok figyelni szal nem sok minden ragad rám.. Igazából csak arra vagyok kíváncsi ez ügyben, hogy a kisbabák hogyan tudnak elsajátítani egy nyelvet és milyen folyamat játszódik le olyankor az agyukban?
Röviden:
1.Csak filmnézéssel elsajátíthatom valamennyire az angolt?
2.Mi a különbség a kisbabák és a 10+ évesek között? Hogyan tudnak elsajátítani egy nyelvet?
Ui.: Ha már itt tartunk akkor mondhatnátok valami érdekes de megfelelő angol filmet is erre a célra. A beszerzése nem gond, online nézem.... Vagy letöltöm. :) Előre is köszi!
Köszi értékelem a válaszodat! :) Ámbár én csupán csak azokat az alapokat szeretném elsajátítani, amit az angol tanrom nem mutatott meg, ragozás, fokozás, stb a filmek és a játékok csak azért kellenek, hogy:
1. Kialakuljon nagyjából az akcentusom
2. Új szavakkal és kifejezésekkel bővítsem szótáram...
3. Segítség a ragozás és a többi hasonló nyelvtani tény mellé... :) Gondolom, ha magolok akkor el fogom felejteni, ezért jutott eszembe a képes tanulás is. Köszi még1x :) Sokat segítettetek!
Én (NEM TANULÁS CÉLJÁBÓL) rengetek koreai és japán filmet néztem:) Az akcentusom szinte tökéletes:D a szókincsem is bővült...jobban mint gondoltam:) Pedig magyar felirattal néztem, azt mondják, így nem annyira hatékony.
Annyi sokat segített, elterveztem, hogy így gyakorlom az angol nyelvet is, mivel nem tudok lemondani az ázsiai filmekről (tudom az akcentus és a kiejtés fontos lenne) inkább angol felirattal nézem. Igaz, nem vagyok kezdő angolos DE egy hét alatt RENGETEGET tanultam (szavakat, de a mondatalkotásban és azok megértéseben nagyon sokat fejlődtem)
Szerintem neked rengeteget segítene:) Aki nem próbálta, az nem tudja, hogy MENNYIRE hatásos.
az nem igaz hogy filmekből nem lehet megtanulni angolul.
ha naponta csak 2-3 órát töltesz el angol filmekkel 2 hét után már látszódni fog az eredménye. a csecsemők úgy tanulnak hogy mondjuk az anyukájuk azt mondja hogy el megy wc-re. amikor ez már sokadszor megtörténik a csecsemő tudni fogja hogy ez után a mondat után milyen cselekvés következik. ugyan ez van a filmnézéssel is csak nekünk annyi előnyünk van hogy mi már megtanultunk egy nyelvet.
fölösleges a semmiből elkezdeni egy újat.
olyan filmet kell nézni amit már többször láttál magyarul
is. így nem a századszorra fogsz megérteni egy mondatot.
kiegészítésként beszerezhetsz egy nyelvkönyvet.
de nem a tipikus nyelvtant magoltatósat! nekem például bevált az assimil. ugyan az mint a filmeknél. le van írva egy kis történet angolul és mellette magyarul is.
így egyből tudni fogod mi mit jelent.
ja és azt még kifelejtettem hogy a beszéd tényleg fontos.
minden nap beszélj magadban. nem baj ha nem teljesen pontos előbb utóbb úgy is jó lesz.
ha ezeket betartod amiket leírtam, szóval filmek, assimil,
sok sok beszéd és gyakorlás, szünet végére (bár nem tudom milyen szinten vagy) meg lehet közelíteni vagy akár meg is lehet ütni a középfokú szintet.
Szerintem felesleges időtöltés lenne.
Úgy sem emlékszel minden mondatra, egyébként másképp van lefordítva. Illetve ha tudod már a lényeget nem kell koncentrálnod arra, hogy megértsd. Teljesen felesleges (mivel többet érnél ha azalatt inkább egy másik angol nyelvű filmet néznél meg).
Esetleg akkor előbb az angol filmet nézd meg, próbáld meg minél jobban megérteni, utána ellenőrizd le (de én inkább azt ajánlom, hogy helyette inkább más angol filmet nézz, az többet segítene)
Én 3-4 éven át csak japán filmeket, animékat néztem:D végül már annyira jól ment a nyelv, hogy mikor ajándékba kaptam egy alapszintű kis szótárat, mindent szinte tudtam már belőle:) ...szóval tényleg nagyon hasznos:D
Most koreai drámákat nézek (elsőre elég hülyén hangzik, legalábbis akiknek beszéltem róla, mindnek elég negatív kép alakult ki első hallásra, mostanra elég sok emberkéből koreai őrültet csináltam xD) Ezeket két éve nézem és most kezd nagyon látszani az eredménye:)
Jujj o.O te föltettél csak úgy egy kérdést én meg egy teljes regényben válaszolok....bocsi^^''(elkap a hév ha arról beszélhetek amit IMÁDOK)
+ szerintem privit kellett volna írnomxD...lényegtelen
Sok sikert a nyelvtanuláshoz!
Csak filmnézéssel egyetlen nyelvet sem fogsz normálisan megtanulni, a passzív nyelvtudásodat viszont növelni fogja
A kisgyerekek pedig nem csak figyelik ahogy a nagyok beszélnek, hanem folyamatosan próbálnak ők is beszélni, és a környezetük visszajelzése alapján csiszolgatják a nyelvtudásukat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!