Szerintetek tanuljak törökül? A kulturajukat elegge gusztustalannak tartom, elsosorban a cigimaniajuk miatt meg a terroros-szex miatt. De a nyelv erdekelne. Szerintetek így erdemes tanulni a nyelvuket? ( bocs az ekezetek miatt, de tableton írok )
imádom amikor egyes embereknek ilyen leszűkült agyuk van, és mindent elhisznek, amit mondanak nekik vagy amit valahol hallanak, de utána már nem járnak dolgoknak. kedves kérdező, szerintem elég műveletlen vagy, már elnézést. Kis felvilágosítás rád férne. Az 1919-től 23-ig tartó török függetlenségi háború alatt fokozatosan szabadították meg az országot a kegyetlen (esetleg felesleges) dolgoktól, mint például eltörölték a szultánságot, felszámolták a lázadásokat illetve kiszorították a "bevándorlókat" az országból (értem ez alatt a görög-brit meg azthiszem francia csapatokat), majd 1923. október 29-én kikiáltották a köztársaságot. És mindez tudod kinek a nevéhez fűződik ? Mustafa Kemal Atatürknek köszönhető mindez, ő volt a Török Köztársaság megalapítója illetve első elnöke... Ő volt az, aki betiltotta a turbánt, illetve a nők és férfiak (nagyjából) egyenrangúak voltak.
Neki köszönhetik a latin abc-t, illetve az ő elnöksége alatt lett megtzisztítva a nyelv, vagyis eltávolították az arab és perzsa eredetű szavakat.
Ezek miatt a dolgok miatt imádják őt annyira a törökök, ezért láthatod mindenhol Atatürk képét, ezért istenítik őt. Ha ő nem hozta volna be a reformjait, Törökország még ma is az elmaradott iszlám-vallású országok közé tartozna.
"De nem az van hogy az iszlám tiltja az ivast, dohányzast? " -> az iszlám tiltja. Azonban nem mindenki vallja az iszlámot, nem mindenki muszlim. Az iszlám tiltja még a házasság előtti szexet is, egyébként. Bár nem tudom, ezeket mennyire tartják be, mivel Törökország már nem az elmaradott iszlám vallású országok közé tartozik, mint mondtam. Vannak ismerőseim, akik isznak, buliznak, pedig muszlimok. Szóval ennyire nem veszik itt szigorúan, köszönhetően a modern Törökországnak.
Ha ennyire rossz véleménnyel vagy a nyelvről, szerintem nem éri meg tanulnod a nyelvet, mivel nem valószínű, hogy valaha is fogod tudni használni, mert hogy ilyen véleménnyel ki nem mész, az biztos. Bár ez már egy éves kérdés, nyilván már rég döntöttél, de azért jól esett kommentelnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!