Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelv (ek) en beszélsz?...

Milyen nyelv (ek) en beszélsz? Milyen szinten? Hogy tanultad: suliban, tanártól, magadtól, esetleg csak ragadt rád?

Figyelt kérdés
2012. jún. 21. 18:36
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ja és: hány éves vagy? :)
2012. jún. 21. 18:36
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

angol középfok... sajnos későn jöttem rá, hogy nem csak elhülyéskedni kéne az órákat...(magamtól szinte meg az óra) német alapfok (2. idegennyelv, csak az órán ragadtakból)

18 vagyok...

2012. jún. 21. 18:43
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
angolul németül és franciálul tárgyaloképes angol az teljesen jo a francia is elfogadhato a némettel azért küzdenem kell de megy az is tervbe van még valami szláv nyelv orosz horvát szerb vagy ilyesmi...meg esetleg egy spanyol még jol jönne...hollandot meg megértem de beszélni nem tudok
2012. jún. 21. 18:54
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Németül beszélek, kb. középszinten. Megértem, amit mondanak és tudok kommunikálni én is. Suliban tanulom.:)

Viszont elb*sztam, mert tanulhattam volna angolt második nyelvként, de inkább matek faktot választottam, ami szintén kell nekem, mert a közgazdaság érdekel. Csak hát ez a matek fakt nem feltétlen az, amire számítottam.. Úgyhogy, talán jobban jártam volna az angollal, de most már mindegy.

17/L

2012. jún. 21. 19:01
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Magyarul folyékonyan, mivel ez az anyanyelvem. Angolul is megy minden folyékonyan (9 éve tanulok angolul a suliban), szerencsére nagyon jó nyelvérzékem van. Ezek mellett arabul és franciául tanulok. Az utóbbit magántanárnál, az előbbit egyelőre csak itthon tanulom, de azt is minél hamarabb szeretném egy magántanár segítségével elsajátítani.

16 éves lány vagyok. :)

2012. jún. 21. 19:03
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Magyarul és angolul. Angolt iskolában, és nyáron itthon tanulok.
2012. jún. 21. 19:05
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

18, most fejeztem a harmadik osztályt

Angol: folyékony, baj nélkül tudok beszélni: jártam (gimis) órákra, de az inkább csak rendszerezésre volt jó. Alapvetően otthon: MMORPG-k, forumok, sorozatok, dubos/szubos anime és később wikipedia/worldreference-ről a nyelvtant (vagy google).

Német: B2 és C1 közé tenném: előszőr TV-ből tanultam meg majd gimiben a haladó csoportba kerültem és ott tanultam 3 évet. Nyelvtant órákról tudom, de a szókincs/mondatképző késség inkább TV-ból és sorozatokból van.

Japán: Nehéz megmondani, nyelviskolában kezdtem el múlt év szeptemberében, de sokkal többet tudok, mint a csoporttársaim, mivel otthon is elég sokat foglalkozok vele. Interneten fellelhető tanító forrásokból és egy bizonyos nyelvtankönyv sorozatból tanulok, plussz yahoo-n nézegetem a japánnal kapcsolatos kérdéseket. A csoport most érte el elméletileg az N2-test, ami kb. az A2-es szint, de én szerintem simán elérem a N3-st is, ami a B2-es szintje.

2012. jún. 21. 19:06
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

19/F

Angol felsőfokon, az én generációmnak ez már talán nem olyan nagy kunszt, mindenhol ez folyik a csapból.

Német középszinten, de az egy kínszenvedés volt az iskolában, ha nem muszáj használni ezt a nyelvet a jövőben inkább hanyagolnám.

Most autodidakta módszerekkel franciát tanulok, viszont amit nagyon sajnálok, hogy anno kiskoromban nem ösztönöztek a szüleim a latin tanulásra. Igaz, hogy holtnyelv és az is, hogy egyre kevesebbet használják, sőt már tanár is nagyon kevés van, de a legtöbb nyelv minimum 20%-ban a latinra épít, a tudományos szakszavakvan méginkább - gyermekeimmel biztos, hogy taníttatni fogom.

2012. jún. 21. 19:27
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
19:03-as vagyok. Elfelejtettem mondani, hogy latinul is tanultam, annak érdekében, hogy a francia, és később a többi neolatin nyelv, amiket még meg szeretnék tanulni (spanyol, olasz) jól menjen.
2012. jún. 21. 19:42
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

16 éves vagyok

Angol nyelv felső,német közép fokon megy.Hát oroszul beszélek még úgy ahogy,de ott a probléma az írás.Lassan írok (igaz magyarul is) és rengetegszer bukom be a lágyjeleket meg ezt azt,de arra nemis fektetek nagy hangsúlyt,nekem a beszéd a fontos,az jól megy oroszul.

2012. jún. 21. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!