Francia, olasz és német nyelvből milyen összefoglaló-rendszerező könyvet, és feladatgyűjteményt (megoldásokkal) tudnátok ajánlani?
Francia és német nyelvből létezik a nyelvtan középiskolák számára, különösen a német nagyon jó, de nem tudom, külön lehet-e kapni, középiskolákban adják a tankönyvek mellé, és talán külön feladatgyűjtemény is van hozzá. Talán olaszból is van ilyen, de erről nem tudok.
Olaszból a Herczeg Gyula-féle Olasz leíró nyelvtan elég magas szintű, de nem felsőfokon is hasznos lehet. Bár ez kicsit már régi kiadás. A gyakorlati olasz nyelvtan című könyvről tudok, ebben feladatok is vannak.
Van még a PONS igetáblázatok című könyv, ez olaszból nagyon jó, minden benne van, amit az igeragozásról tudni kell, és ez szerintem létezik más nyelvekhez is, talán némethez és franciához is. Ill. még a PONS olasz nyelvtan röviden és érthetően című könyv se rossz, de aránylag kevés dolog van benne.
Franciából létezik Eckhard Sándortól a leíró nyelvtan, nagyon magas szintű, gyakorlatok nincsenek benne, és kicsit régi már.
Könyvesboltban már régen jártam, de jobb helyeken kéne lenniük pont olyanoknak, amikről írtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!