Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kb. mennyi idő alatt lehet...

Kb. mennyi idő alatt lehet megtanulni németül, ha életvitelszerűen élek Németországban?

Figyelt kérdés
Angolul már tudok, és úgy érzem nincs rossz nyelvérzékem. Elkötelezett is vagyok a nyelvtanulás iránt.

2012. jún. 20. 15:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha a Gramatikával nincs bajod, egy fél év alatt belezökkensz annyira, hogy tv nézésnél már nem kell a szótárral elaludnod. A többi meg attól függ, mennyire intensíven tanulod a nyelvet.

Üdv. Laci

2012. jún. 20. 16:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzővel. Én 12 évesen jöttem ki Németországba úgy, hogy köszönni se tudtam németül. Fél év alatt megtanultam, a legtöbb dolgot értettem,(a barátaim, a boltban az eladókat, a tévét is), de persze néhány nyelvtani dologgal gondom volt és volt jó pár szó amit nem értettem. Egy-másfél év után viszont már szinte mindent megértettem, nyelvtanból is jobb voltam mint a rendes német anyanyelvű osztálytársaim. Mostmár több mint 3 év telt el és mindent értek rendesen, van 1-2 dolog amit nem tudok, pl. a névelőknél meg hogy most den, dem, des, der, die vagy mi.. de ez nem fontos, mert az itt élő emberek se igazán tudják. Szerintem fél vagy egy év alatt simán megtanulsz profi módon németül.
2012. jún. 21. 13:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszokat! :)
2012. jún. 21. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!