Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Magyarországon az angolt vagy...

Magyarországon az angolt vagy a németet beszélik többen?

Figyelt kérdés
Azt mondja mindenki, hogy angolul tudni alap (max. tanítják mindenkinek, de beszélni alig beszéli valaki). Körülöttem alig van olyan, aki normálisan tudna angolul, de németül szinte mindenki tud. A német nincs túlsúlyban az angollal szemben Mo-n?
2009. júl. 5. 06:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én nem értek a témához. Angolul beszélek viszonylag jól.Én magamról már ugy érzem hogy ilyen szintre a németet már nem tudnám felfejleszteni mint az angol tudásomat egyszerűen nincs már hozzá elég agyam türelmem energiám stb.Extrém példát mondok.Lehet eljön majd az idő amikor a német munkavállaló ha keleti munkerőt akar magának akkor végső elkeseredésében felfogja venni azt is aki csak angolul beszél.Mert nem lesz elég németül beszélő kelet európai.Ez a jelenség ugyanis nem csak hazánkra jellemző hanem a lengyelek között is a csehek között is aszlovákok között is a románok között is a romák között is és ugy alapvetően globálisan jellemző a világra. Nincs ebben semmi..Ez van Amugy meg tök mind1 a németek elvileg az angolt is értik rokon nyelvűek hellyel-közzel.Jobban megértik az angolt mint mondjuk a magyart a csehet a szlovákot a bulgárt a románt vagy a romát.Nekem az a véleményem hogy angolul sokkal többen beszélnek magyarországon mint németül. (sze lávi)
2013. jún. 18. 18:11
 12/12 anonim válasza:
Szinte csak magyarul és cigányul beszélnek.
2021. ápr. 13. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!