Magyarországon az angolt vagy a németet beszélik többen?
Jól mondod, a mai világban az angol felső szintű ismerete már tizenéves korban is alap, ill. annak kellene lennie, és megoszlik a fiatalság, egy része tudja is, egy másik része meg siránkozik. Tudja fene.
Na most elárulom neked a német körüli rejtélyt, nekem ezt anno egy gimi igazgatója mondta, amikor kérdeztem tőle, hogy szegény gyerekeknek miért nem engedik az angolt tanulni aki akarka, és miért erőszakolják rá a németet, hiszen nem sok értelme van, és erre azt mondta, hogy ez is a múlt maradványa méág, egyszerűen nem tud mit tenni a rengeteg német szakos tanmárral, angolosból pedig kevesebb van + kevesebbet tud megfizetni is.
Én is rosszul lennék, ha németet kellene tanulnom, hála isten megúsztam :) Nézzük csak meg hol van a rangsorban? EgyszerŰen nem értem ...
Angol, spanyol, francia .... aztán xxxx, és ez után jöhetne csak sorrendben a német valahol, de hát aztán a gyakorlat, legalábbis itt magyar körülmények között nagyon más.
Azért nem értek veled egyet !!!!
Hogy lenne már túlsúlyban? Angol a mai világban amolyan evidens, na most a német meg inkább egy mondjuk úgy, rossz beidegződés, na nem értem meg bonyolultabb ez, de sztem nem sok értelme van mindent egybe véve németet tanulni. A német fiatalok ugyanúgy nyomatják az angolt, szóval az sem probléma, hogy német nyelvű országokkal hogyan kommunikáljunk. Akkor elég furcsa emberekkel vagy te körülvéve sztem. Nem sváb helyen laksz véletlenül? ...
a német igenis hasznos nyelv lehet!
Összességben minden nyelv hasznos, amit megtanulsz. Ráadásul a németet sokkal többen beszélik, mint az olaszt, és franciául is kb. 20 millióval beszélnek többen. Európában a német az egyik leghasznosabb nyelv!
Én tudok németül és angolul is, de németül sokkal jobban.
Szerintem papíron többen beszélnek Magyarországon angolul, de többen tudnak jól németül, mint jól angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!