Melyik nyelvet könnyebb megtanulni az olaszt vagy az angolt?
Angolul, németül és olaszul beszélek. Az angolt volt a legkönnyebb elsajátítani:
- Rengeteg az elérhető anyag.
- Az igéket gyakorlatilag nem kell számban és személyben mindig egyeztetni.
- Nincs kötött szórend.
- 1 szó rengeteg jelentéssel bír.
Megjegyzem, hogy angol után az olasz is könnyű volt, a német egy rémálom, amég rá nem érez az ember az ízére...
:)
Angolban nincs kötött szórend????? Épp abban van a leginkább, ráadásul nem túl rugalmas, mert ha rosszul teszel fel angolnak egy kérdést (tapasztalatból mondom), eléggé úgy néz rád, mint egy idiótára. :D
Olasz nekem könnyebb volt, bár lehet, hogy azért, mert "felnőttebb" fejjel kezdtem bele, mint az angolba, amit általános iskola első osztályától már tanultam.
Angolból tényleg több elérhető anyag van az interneten is, meg boltokban, viszont a kiejtés sokkal nehezebb, mint az olaszban, ahol persze szintén vannak kiejtési dolgok, de ha az alapdolgokat tudod, és belefutsz egy új szóba, kicsi az esély, hogy rosszul ejted ki.
Angolt azért lehet gyorsabban tanulni, mert ott a tanári tapasztalat is nagyobb, úgy értem, kifinomult olasz tanárt találni picit nehezebb. Plusz kétségtelenül az angol hasznosabb, és eléggé nélkülözhetetlen manapság.
Véleményemből tehát egyértelműen leszűrhető, hogy az olasz nyelvet preferálom, és javaslom, hogy tanuld meg azt IS, de perpillanat számodra az angol lenne hasznosabb, ha könnyebb nem is. (Mert az amúgy elég szubjektív is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!