Német vagy francia nyelvet könnyebb megtanulni?
A jogásznak sokkal könnyebben menne a francia megtanulása,hiszen a jogász tanult latinul.Amúgy a diplomás embernek szüksége lehet a franciára ebben a világban.
A német sokkal nehezebb és sokkal többet kell tanulni a németben.lsd.:többesszámok
eddigi véleményekből kifolyólag, amiket hallottam, a német sokkal egyszerűbb. én csak németet tanulok, így nem tudom megítélni, de minden ember, aki a 2 nyelvet tanulta, a németre szavaz.
ahogy hallottam,
- sokkal logikusabb és egzaktabb mint a francia, a szabályok minden esetben érvényesek, ha jól megérted a nyelvtant, akkor nem lesz gond
- sokkal magyarosabb a logikája, mint bármely másik nyelvnek (ill. egyébként a magyarnak van németes logikája, csak a mi szempontunkból ez mindegy)
- a kiejtés sokkal könnyebb (jóformán semmi)
- Magyarországon még mindig több haszna van a németnek, a munkáltatók is szívesebben látják
lehet, hogy a latin miatt a francia közelebb fog állni hozzád, de több hasznát nem fogod venni. angolt gondolom már tanultál, ezért a német sokkal egyszerűbb lesz, mint egy kicsit bonyolultabb de sokkal logikusabb angol, észre fogod venni az összefüggéseket.
mindenképp a németre szavazok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!