Orosz vagy francia nyelet könnyebb megtanulni?
elsőnek javasolnám a magyart :)
én franciát választanám, mert az kb. olyan nehéz, mint a német
az oroszról nem tudok nyilatkozni, de hát elég jellegzetes a hangzása, meg meg ugye a cirill betűk, de a nyelvtan az nem tudom, milyen
20:20
"én franciát választanám, mert az kb. olyan nehéz, mint a német"
Sokkal könnyebb a németnél.
Egyértelműen francia. Az igaz, hogy bonyolult a kiejtése (rá lehet érezni), de egyértelműen könnyebb, mint az orosz. Vannak benne első ránézésre eléggé furcsa szavak, amiket nem lesz olyan könnyű megtanulni, mivel nincs semmi, amihez köthetnéd.
Például a „ma” szó minden nyelvben egy egyszerű szó, a franciában ez így néz ki: aujourd'hui (ozsordüi)
Nem tudok németül, de azt tudom, hogy a francia több igeidőt használ a németnél, szóval ebből a szempontból egy kicsit nehezebb, azonban a franciában nincsenek ilyen esetek szerinti ragozások, mint a németben, bár ott is csak a névelő változik, ha jól tudom.
Orosz... 2×6 eset (egyesszám, többesszám: alany-, tárgy-, birtokos-, részes-, eszközhatározós és elöljárós eset) közül válogathatsz, amit hím-, nő- és semlegesnemű főneveknél mindnek a ragozását meg kell tanulni.
Az orosz tulajdonképpen egy bonyolult szabályokra épülő komplikált rendszer, sok kivétellel. Az eleje gyakorlatilag seggelés: cirill ábécé, főnévragozás, igeragozás, melléknévragozás, névmások ragozása, a ragozás ragozásának a ragozása, stb. (fú, meg az a kisköcsög lágyságjel... nagyon alattomos :D)
Ennek ellenére én szeretem az oroszt, és a franciát is.
Ha pedig hasznosság szerint nézzük, az angol és a német mellett az orosz a leggyakoribb, viszont felsőfokú szinten franciául beszélők nagyon kevesen vannak, így érdemesebb azt tanulni.
Oroszt csak akkor tanulj, ha valamilyen orosszal kapcsolatos céljaid vannak, vagy csak szimplán érdekel. Ennek ellenére persze az is hasznos nyelv, de talán a jelenlegi állás szerint a francia hasznosabb, mivel tanárokon kívül kevesen tudják.
Előző vagyok, az még lemaradt, hogy a francia csak két nemet tartalmaz, a némettel és az orosszal ellentétben.
16/F
Francia szerintem pont egyszinten van a nemettel. Nem nehezebb, nem konnyebb.
Nemetben a ragozas es a nevelok nehezek, viszont konnyu jol megtanulni irni.
A Franciaban az igeidok (subjunkiv), es az iras, mig beszelni viszonylag konnyen lehet megtanulni.
Egy-ket ev gyakorlas utan mindketto OK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!