Franciául mennyi idő alatt tudok megtanulni, ha olyan napi fél órát foglalkozom vele plusz nézek francia filmeket feliratosan?
én a nulláról kilenc hónap alatt középfokú+fél év felsőfokú
de nem napi fél óra hanem napi kettő+filmek+újságok+könyvek
és heti kétszer másfél óra magántanár de csak a középig utána sztm felesleges, elég az önszorgalom
persze ha nem vagy motivált kell utána is a tanár
napi fél óra nem jó
legalább kell másfél óra hogy elmélyülj
akkor inkább heti háromszor másfél óra, mint napi fél
az igeidőktől ne ijedj meg, a felét nem használják,
jelenidő egy van
pl a múlt időnél a passé simple és a passé antérieur elvétve hallod
inkább írásban, de az nem egy nagy történet
szóval ha megy a pc, imp és a pqp akkor jó vagy
a jövőnél pl nem kell figyelmet fordítani a Futur antérieur dans le passé-ra, mert a Futur dans le passé-t használják inkább
az igeragozásra rá kell érezni, nehogy bemagold mindet van logikája azt tanuld meg
egy hátránya van nagyon sok a rendhagyó ige
ja és a Subjonctif szívás
A feltételes mód nem egy nagy történet.
Persze sorolhatnám még, de erre most nincs idő
/én nem vagyok francia szakos csak egy közgazdász aki kint élt három évet, persze előbb nyelvvizsgáztam/
A 2. válaszadó ad reálisabb képet.
Az egy tévhit, hogy jaj a francia mennyire nehéz, meg hogy az angolnál is sokkal nehezebb...
Engem is riogattak, aztán nagyot néztem, hogy hát ez az, ami egyesek szerint olyan nehéz?!
második vagyok
ha napi fél órád lesz akkor kb 2,5 év egy középszint
mondom az a baj, hogy napi fél órával nem mész semmire sajnos ha kezdő szinten vagy, mert annyi idő alatt nem megy át a logika és másnap kezdheted előről
de ha nem sietsz és van időd akkor szánj rá ennyit aztán meglátod
megszólalni, kb másfél év lesz ilyen tempóban, mert a nyelvtanból legalább a jelent, a jövőt, a múltból meg a pc, imp és a pqp-t tudnod kell
a múlttal szoktak kínlódni, mert sokan keverik a pc-t és az imp-t, de megtanulható
plusz egy alapszókincset fel kell szedned, szóval kb másfél éve míg érdemileg kommunikálni tudsz ilyen tempóval
ja még valami, ne hagyd hogy bárki eltántorítson
sok sikert!:o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!