Meg lehet tanulni magunktól egy idegen nyelvet?
Megszeretnék tanulni - legalább alapfokon - franciául.
Meg lehet tanulni az internet segítségével??
autodidakta nyelvtanulás
Érdemes a könyvesboltokban is körülnézni, mert én éppen most találtam egy új kiadású társalgási zsebkönyvet.
ASSIMIL Társalgási Zsebkönyv sorozat Kapd elő nyelvkönyv.
Én az angolt vettem meg, de sok nyelven meg lehet kapni, franciául is.
Ha nem akarsz nyelvvizsgázni, akkor ajánlom ezt a kis könyvecskét:
Ebben a zsebkönyvben megtalálhatók:
- a legfontosabb szavak
- a hétköznapi társalgás kifejezései
- a helyi szokások szólások
Természetesen az alapvető nyelvtani szabályok, a szavak kiejtése.
Itt az interneten pedig ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt:
Kattints a képekre, de egy kicsit várni kell, amíg betölt.
ha rákattintasz a betűkre, vagy a képre, akkor a kiejtést is meghallod.
Meg, hosszú kitartással, és úgy hogy rendszeresen foglalkozol vele. A hallásértés gyakorlására jók pl. az idegen nyelvű filmek.
Persze ez sem megy egyik napról a másikra, tömérdek befektetett munka és idő szükséges hozzá.
Az is hasznos, ha ki tudsz menni külföldre, és ott gyakorolni a mindennapi életben.
Lom Kató egyébként így tanult, ha jól emlékszem 19 nyelven.
Meg lehet, de egy idő után mindenképpen ajánlott egy nyelvtanár:
- Szituációk gyakorlásához.
- Esetlegesen rosszul rögzített hibák kiszűrésére.
- Kiejtés csiszolására.
Egyébként jó kommentek jöttek, mindenkinek nyomtam a zöld kezet. :)
Megtanulhatod a matematikát is akadémiai szinten.
Megtanulhatod a teljes jogrendszerünket(meg a rómait, summért stb) és képzettebb lehetsz mint egy jogász!
Megtanulhatod az építészet minden részletét és így profi építész lehetsz.
stb
Ugyanakkor szerintem már érzékeled a hátrányokat!
Egyrészt sok lesz a hiányos rész és beszélni nem tudsz megtanulni más nélkül. Ha valamiket rosszul tudsz akkor az úgy fog rögzülni stb...
Vagyis meg lehet tanulni de inkább akkor könnyű ha már 1 vagy 2 nyelvet tanultál tanártól és így tudod hogy mibe kezdesz!
Azt nem is említve hogyha a kiejtést magadnak rosszul gyakorlod be akkor azt utána eltüntetni iszonyat feladat!!
Ha már azt vesszük hogy mi kivitelezhető akkor inkább 2 lehetőséget ajánlanék:
1. Magadtól valamennyire megtanulod a nyelvet és aztán tanárnál csiszolod tovább.
2. Tanárnál megtanulod az alapokat és aztán már magadtól is tudsz tanulni, haladni.
Én ez utóbbit javaslom mert azért aki angolul tanult mondjuk annak utána magától ráérezni a németre vagy franciára egyáltalán nem könnyű!
És hogy valaki 19 nyelven megtanult magától?
Zuckerberg összehozta 27 éves korára a facebookot és már milliárdos lett! Mégsem gondoljuk hogy ezt bárki könnyedén utána csinálja!
Vagyis a 19 nyelves csajt is azért csodáljuk mert ez nem általános!
Vagyis induljál ki általános lehetőségekből és ismerd fel a korlátokat, lehetőségeke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!