Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért érzem azt, hogy nincs...

Miért érzem azt, hogy nincs érzékem a nyelvtanuláshoz, bár elég jól beszélem az adott idegen nyelvet? Veletek is volt már ilyen?

Figyelt kérdés
2012. jún. 5. 23:18
 1/3 anonim ***** válasza:
35%

Vannak akiknek tényleg nincs nyelvérzékük.

Azok képtelenek is nyelveket tanulni.

nekem sincs nyelvérzékem.Képtelen vagyok nyelveket tanulni.

Én például lassan 3 éve élek Angliában,és épp hogy alapszinten tudok angolul.Egyszerűen nem megy a nyelvtanulás,így az eleji keserű tapasztalataim miatt,már bele sem kezdek a tanulásba.

Én úgy vagyok vele,hogyha a nyelvtanulás lelkesedését kiveszik az emberből akkor az illető már nem is igazán fog megtenni mindent hogy tudjon idegen nyelven beszélni.Feladja..

Én is feladtam.Pedig angolok között dolgozom,angol beszédet hallok amikor dolgozom.De a többi időben hazamegyek,és otthon bezárkózom.

2012. jún. 5. 23:42
 2/3 anonim ***** válasza:
43%

A nyelvtanuláshoz egy dolog kell: szorgalom. Különösebb nyelvérzék nélkül is meg lehet tanulni egy nyelvet, csak rá kell fordítani az időt és az energiát.

Kedves angolok között élő, te mennyi időt töltesz az aktív nyelvtanulással? Amikor szavakat magolsz és nyelvtani teszteket oldasz meg, vagy újságcikket fordítasz? Az, hogy ülsz közöttük és nem ragad, nem kifogás. Másnak se ragad, a nyelvet tanulni kell.

2012. jún. 6. 01:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval: A nyelvtanuláshoz SZORGALOM és KITARTÁS kell! Őrült unlamas és időigényes dolog szavakat tanulni, idegen szövegeket fordigatni és a nyelvtannal ismerkedni de ez az egyetlen mód. Egy jó középszint elérése a nulláról így is legalább 1 év!
2012. jún. 6. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!