Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Aki nehezen tanul idegen...

Aki nehezen tanul idegen nyelvet, nem megy neki, mit tart a legnehezebbnek?

Figyelt kérdés
Szerintetek milyen képességek erősek azoknál az embereknél, akiknek nem okoz gondot az idegen nyelv elsajátítása? Itt olyasmire gondolok, hogy pl aki jó a valószínűségszámításban, kombinatorikában, stb. annak jó logikája van. Aki jó a geometriában, annak jó térlátása van. Aki jó töriből, annak jó érzéke van az összefüggések felismeréséhez (amellett, hogy tanul is). Vagy tévedek?
2012. jún. 10. 22:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Aki könnyen tanul nyelveket, annak jó a nyelvérzéke, ennyi. Sokat segít ha az ember körülveszi magát a nyelvvel, zenét hallgat, TV-t néz, olvas, szókártyákat használ (felragaszt különböző tárgyakra 1-1 cetlit magyar és célnyelvű jelentéssel)... addig is szokja a füle a kiejtést, látja a szeme a szavakat leírva, és ha még ő is megpróbál adott nyelven gondolkodni, mondatokat formálni, már sokat halad előre. Ehhez persze nagy elhatározás szükséges, az elengedhetetlen.

Én gyerekkorom óta körül vagyok véve a némettel, speciális oviba és általánosba jártam, nem is kellett soha megerőltetnem magam a tanulásban. más évfolyamtársaim, akik 'magyar' osztályba jártak, kínlódtak még érettségin is :S És így jártam az angollal is, általánosban kezdtem tanulni, jól ment, dícsért a tanár is, így kkülönösen szerettem, ment is.

Más nyelvet még nem próbáltam, de mivel elmúltam 22 éves, szerintem nehezn is menne, hiába találnék hasonlóságot szókincsben, nyelvtanban vagy bármi másban.

Na akinek egyszerűen nincs nyelvérzéke, annak hidd el az a legnehezebb rész a nyelv tanulásában, amit éppen kérnek tőle. A nyyelvtant még éppen meg tudja tanulni, ha másképp nem, magolni, de a szavakkal kínlódik, a helyesírás csapnivaló, és egyszerűen nem tudja értelmesen összetenni a mondatokat, hiába tanulja meg a szórendet, nem áll a szájára, fülére, ezért a szövegértés, hallásutáni értés se megy. Sajnos sokan vannak így, ezért kell még gyerekként elkezdeni a nyelvtanulást.

2012. jún. 11. 10:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Nekem nincs gondom a nyelvtanulással. Amit én magától értetődőnek gondolok, azt sokan nem értik, hogy miért. Én viszont a logikai feladatokkal vagyok így. Míg másoknak teljesen természetes, hogy "úgy" működik, én csak szenvedek. :D Ezért jutott eszembe a kérdés, hogy vajon akiknek az idegen nyelvek nem mennek, vajon miért nem..
2012. jún. 11. 21:21
 3/4 anonim ***** válasza:
akkor a humán/reál beállítottsággal lehet magyarázni. Az emberi agy és gondolkodás elég bonyolult téma :)
2012. jún. 12. 12:21
 4/4 A kérdező kommentje:
hmmm... :) Köszönöm :)
2012. jún. 13. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!