Jó ötlet angolul tanulni egy idegeny nyelvet? Vagy legalábbis a nyelvtant, és szókincset.
Meg lehet tanulni, én is jobban szeretem az angol-német dolgokat, mint a magyart - bár tény, hogy ehhez egy nagyon biztos angol nyelvtudással kell rendelkezni. Ugyanis sokszor a szavakban olyan árnyalatnyi különbségek vannak, amik kettős átfordítás esetén nem jönnek át (pl. sétál, battyog, caplat, kaptat, stb...), vagy hogy egy országra jellemző tipikus hibákat kiszűrd (pl. nálunk ilyen a sok "the" használata).
De ha nyelvtant akarsz tanulni, és a svédet csak alapszinten kezded, akkor ez nem okozhat szerintem problémát.
Amennyiben megbízható az angolod, akkor igen. A svéd és az angol ynelvtana valóban sok hasonlóságot mutat, azonban véleményem szerint a némettel többre mész, azzal ugyanis könnyebb megérteni az egyeztetés és ragozás mikéntjét, valamint a főnevek nemének eldöntésében is segítségedre lehet.
Lényegében: persze, hogy jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!