Eszperantó? Valamilyen tapasztalat?
Nem tudom milyen az a könyv, de amiből én tanultam, az a kék, azt át lehet venni egy hónap alatt úgy, hogy utána elérsz középfokra..
de csak akkor tanuld meg ha kell a pluszpont felvételihez/diplomához kell nyelvvizsga, amúgy semmit nem ér, csak egy játék azoknak akik unatkoznak.. :D
Ez egy sárga könyv, de remélem tud valaki rá válaszolni, hogy az mennyire jó, vagy te nem tudod véletlen annak a könyvnek a címét?:D
Amúgy nem kell nagyon semmihez, csak itt olvasgattam és ugye itt a nyár... arra gondoltam unalmamba ha már tényleg meg lehet tanulni rövid idő alatt, akkor lehet bevállalom szórakozásképp, de még nem döntöttem el igazán:D
Én abból a könyvből tanultam (a 30 nap alatt eszperantóul-ból).
Jó és ötletes könyvnek tartom, de nagy önfegyelem és sok idő kell hozzá. Azt kell tudni róla, hogy napi lebontásban vannak a leckék, és nem szabad abbahagyni, harminc napig folyamatosan kell csinálni. Ezenkívül gyakorolni is kell az előző napi anyagot. Szerintem kicsit kevés időt hagy a gyakorlásra, szóval tényleg akkor kezdd el, ha tudsz szinte kizárólag ezzel foglalkozni. Egyébként jó könyv, szinte minden benne van. Szerintem egy erős középfokú nyelvtudás anyagát adja. De ajánlani tudom (bár nem lesz egyszerű megszerezned:D de most nézem, pont van egy a vaterán).
Az eszperantó hasznosságáról persze lehet vitatkozni. Én úgy gondolom, hogy az alapütlet, amire kitalálták, jó volt. Sok oka volt annak, hogy nem valósult meg, részben a világháborúk. Mindenesetre lehet általa új barátokat szerezni más országokból, illetve van a Pasporta Servo nevű szolgáltatás, ami ingyen szállást biztosít eszperantóul beszélő házaknál. Egyébként azt mondják, más nyelvekhez alapozó nyelvnek kiváló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!