Európában három nyelv (német, francia, olasz) tudása kiválthatja az angolt?
Nem.
Norvégok nagyrésze például csak angolt tanul. (Legalábbis az ismerősöm osztályában fele tanul csak második idegen nyelvet, a többi angolt tanulja emelt óraszámban, mondjuk más helyekről nincs tudomásom).
Igen, ha eleve angol vagy és beszélsz németül, franciául, de akkor harmadiknak a magyart ajánlanám. :)
Szerintem viszont a három nyelv ismerete többet ér, mint maga csak az angol. De inkább német, francia, spanyol. Kell minimum két globálisabb nyelv(francia, spanyol)
Nem, Europaban 10 nyelv egyutt er talan annyit mint az angol. Nyelveket jo tudni, ha tudsz angolul is. Ha nem akkor mar mazli is kell az elhelyezkedeshez.
Pl en csak a hollandot es franciat hasznalom a munkamhoz (meg neha a nemetet mivel nemet cegnek dolgozom), de a munkaadom elvarta, hogy beszeljek angolul.
Az angol szinte minden orszagban a legbeszeltebb idegennyelv, es kb 700 millio ember beszeli 1. vagy 2. nyelvkent... Az olasz haszontalan (Olaszorszagon kivul), a franciaval meg a nemettel meg erhetsz valamit mivel ezek nem csak lokalis nyelvek (bar a tendencia erre fele megy) es sok nemet francia ceg van mindenhol jelen...
Nemetorszagban (ahol szinte mindenki tud angolul) es egyre inkabb Franciaorszagban is kezd az angol elvarta vallni. Olaszorszagot nem ismerem olyan jol, tehat ott nem tudom. Hidd el nekem: Angol= Torta
a tobbi nyelv = hab (kiveve az orszag nyelvet/nyelveit ahol elsz, mert az a torta tesztaja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!