Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német vagy francia nyelv...

Német vagy francia nyelv könnyebb?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 10. 06:20
1 2
 1/12 anonim válasza:
ha csak magyarul tudsz, akk francia.
2012. ápr. 10. 07:26
 2/12 anonim ***** válasza:
Francia.
2012. ápr. 10. 07:45
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy melyik a könnyebb, de a német sem olyan nehéz, ha van egy kis érzéked. Én biztos a németet választanám.
2012. ápr. 10. 12:44
 4/12 mucus98 válasza:
11%
német
2012. ápr. 10. 13:54
 5/12 anonim ***** válasza:
A francia könnyebb, de a német hasznosabb.
2012. ápr. 10. 16:06
 6/12 anonim ***** válasza:
54%

német - bár a szabályokra sokan panaszkodnak, hogy kötöttek, és emiatt nehéz, de a szabályok teszik logikussá. a kiejtése, írása nem nehéz. nincs sok igeidő.

francia - nehéz a kiejtése, az igeidőkből 10 van.

ha nem tanultál angolt, akkor a németet válaszd.

az angol igeidők megkönnyítenék a francia tanulást.

2012. ápr. 11. 11:34
 7/12 anonim válasza:
42%
Én tanultam mindkettőt (előbb német, most francia) és a német egymilliószor könnyebb a franciánál. A francia tele van fonetikával, úgyhogy olvasni igen nehéz. Alapból négyféle igeragozás/igetipus van+ a rendhagyók, amiket csak benyalni tudsz. Ott a nem tudom hányféle múltidő, meg jövőidő és mindegyiket másképp képzed...kegyetlen, de természetesen megtanulható. Ha van nyelvérzéked, akkor nem lesz vele problémád, ha nincs, akkor pedig tanulj keményen! Nekem szerencsére van nyelvérzékem és mindkét nyelvből ötös voltam/vagyok és jobban szeretem a franciát de tényleg nehezebb:)
2012. ápr. 11. 15:46
 8/12 anonim ***** válasza:
63%

"német - bár a szabályokra sokan panaszkodnak, hogy kötöttek, és emiatt nehéz, de a szabályok teszik logikussá"

A németre nemcsak az jellemző, hogy rengeteg és merev szabály van, hanem az is, hogy ezen felül a nyelv illogikus és szabálytalan. Sokkal inkább, mint a francia.

"a kiejtése, írása nem nehéz"

Magyaros kiejtéssel persze hogy könnyű a német kiejtés. Pontos, helyes német ejtéssel meg nehéz. Mint minden nyelvben.

"nincs sok igeidő."

De az a kevés, ami van, mivel illogikusan működik, ezért nehezen elsajátítható.

"francia - nehéz a kiejtése, az igeidőkből 10 van."

Kiejtés: ld. a németnél. Az "igeidők" pedig egyszerűbbek, mint a németben, mert nem fölöslegesek és illogikusak.

2012. ápr. 11. 18:05
 9/12 anonim ***** válasza:
22%

egyértelműen német.

az előző hülyeségeket írt részben

2012. ápr. 12. 11:43
 10/12 anonim válasza:
0%

Az olasz...

De komolyan:

A német eleinte nehéz aztán valamivel könnyebb ha már tudod a szabályokat.

A francia végig nehéz marad a fonetika miatt, minden szó kiejtését külön meg kell tanulni, a nyelvtana sem könnyű...

2012. ápr. 13. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!