A francia nehéz nyelv?

Figyelt kérdés
Angolból már van nyelvvizsgám, úgyhogy most megszeretnék tanulni franciául. Azt hallottam könnyebb, de mennyivel? A nulláról mennyi idő alatt juthatok el középfokig legalább?
2010. jan. 7. 18:13
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
a nyelvtana sokkal nehezebb
2010. jan. 7. 18:15
 2/8 Mendus válasza:
35%
Én német nyelv mellett járok franciára...ocsmány nyelv, ráadásul irdatlanul nehéz a kiejtés az ige idők...stb...nem éri meg! :)
2010. jan. 7. 18:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség, hogy könnyebb lenne. Csak más a struktúrája, ennyi.

A francia az elején nagyon nehéz, ragozás, egyeztetések, igeidők, stb... ha eljutsz egy bizonyos szintre, onnantól már egyszerűbb.

Az angollal viszont pont fordítva. "Konyhanyelven" mindenki meg tudja tanulni, viszont haladóbb fokon már jönnek a nehézségek!

2010. jan. 7. 18:18
 4/8 anonim ***** válasza:
85%

ez relatív :D ha érdekel, akkor nyilván nem olyan nehéz. az angol-francia viszont nagyon jó párosítás. én különtanárral 2 év alatt jutottam el középfokig, hamarabb is meglehetett volna, de harmadik nyelvként tanultam és emiatt kevés időm maradt rá.

kiejtést egyszer az elején kell megtanulni, az angol után az igeragozás okozhat némi problémát de sztem nagyon logikus a nyelvtana.

ráadásul ha megtanulsz franciául rendesen, már nagyjából érted a spanyolt, olaszt, portugált is. tapasztalat... :)

2010. jan. 7. 18:24
 5/8 anonim ***** válasza:
96%

Én francia kéttannyelvű gimibe járok és én imádom az egészet!!!!!! Nekem felüdülés franciául tanulni a tárgyakat. Belga,svájci,meg fr anyanyelvű lektoraink vannak és nagyon jó! Ragad ránk a nyelv mert rá vagyunk kényszerülve hogy megtanuljuk. Viszont most el kell hogy keserítselek egy kicsit: a franciát vagy baromi jól lehet beszélni vagy sehogy.

Tehát magántanárnál 1-2 óra 3-4000Ft lehet és azalatt az idő alatt nem tudsz semmi fontosat elsajátítani tehát ha nincs meg az a nagy akarat benned meg kitartás és nem tanulsz otthon óra hosszákat akkor nem fogsz évk múlva sem sokat előre haladni. Nagy elszántság kell hozzá,meg jó nyelvérzék :)

ui: Angolból nekem is van kozépfokúm,de a fr egy kicsit sem hasonlít rá. sokkal nehezebb

2010. jan. 7. 18:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Utolsó: A tanulással nem lenne gond, az angolt is órákig tanultam minden nap. Amúgy felsőfokúm van, ezért gondolom, hogy egy második nyelv nem lesz már olyan nehéz. Csak mert minimum fél éven belül kéne középfokú. A 3-4 ezer viszont nagyon drága.
2010. jan. 7. 18:42
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

fél éven belül középfokon franciául szerintem kissé necces, bár nekem is jó nyelvérzékem van..

Az angol szerintem sehol nincs a francia mellett, bár én imádom, mert tényleg logikus, csak nehéz belerázódni az angol után. Ha szereted a kihívásokat, hajrá:D De szerintem fél év marha kevés idő. Ha a nyelvtant érted is, megszólalni...:S

2010. jan. 7. 19:58
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Angol után a francia könnyebb, legalábbis a szókincse. A nyelvtanra kell rágyúrni.

A franciára jellemző, hogy a beszéd nyelvtana egyszerűbb, mint az írásé. Szóval hajrá...

2010. jan. 8. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!