Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Középiskolába német vagy...

Középiskolába német vagy francia nyelvet ajánltok?

Figyelt kérdés

Második idegennyelvről van szó, amit teljesen a kezdő szintről kezdünk. Szerintetek melyik lenne előnyösebb, melyik érné meg jobban?

Franciát már tanulok két éve, de nem nagyon tetszik, bár lehet csak azért, mert ebbe a két évbe négy tanárunk volt, és közölük három bunkó :D

2012. máj. 3. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
német
2012. máj. 3. 19:55
 2/7 anonim ***** válasza:
német
2012. máj. 3. 21:48
 3/7 anonim ***** válasza:
német
2012. máj. 3. 22:16
 4/7 anonim ***** válasza:
A német az előnyösebb lenne, mivel már sok munkahelyen azt kérik angol mellé :D
2012. máj. 5. 15:52
 5/7 anonim ***** válasza:
német
2012. máj. 6. 11:54
 6/7 anonim válasza:

Ez igazabol attol fugg, hogy mivel szeretnel majd foglalkozni.:) Vannak valoban olyan helyek meg foglalkozasok, amihez a nemet jobb lenne, mit tudom en, gepeszmernok, hasonlok, es van amihez inkabb a francia.

Ha mar franciat tanultal, jobb lenne az, de ne "iteld el" a nyelvet, csak mert gagyi a tanar.:) Nekem 6 ev alatt nem volt egy normalis angol tanarom sem, volt amelyik angolul sem tudott rendesen, nemhogy tanitani.:) Dehat valahogy meg muszaly megtanulnom... Szoval ha a franciat valasztod, akkor magaert a nyelvert valaszd, ne a tanar miatt :DD

Sok ismerosom tanul nemetet, es azt mondjak, hogy utaljak. Nekem nincs bajom vele. En is tanultam altalanosban, es sok szempontbol, peldaul a kiejtes szempontjabol konnyebb, mint a francia. En viszont akkoris a franciat ajanlanam, es nem csak amiatt, mert gimibe most en is azt tanulok, vagy mert felig francia vagyok, es akkor amiat.. Szerintem igazan szep nyelv, es ha jol megtanulod, talan meg jobban is tudnad hasznositani, mint a nemetet...

Dehat mondom, ez valojaban attol fugg, mi szeretnel enni, es hogy merre huz a szived.:))

2012. máj. 8. 23:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem mindkettő körülbelül ugyanolyan fontos, tehát azt válaszd, amelyikhez jobban van kedved, használni mindkettőt tudni fogod majd, főleg az angol mellett.:)
2012. máj. 10. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!