Szerintetek mi a jó angol fordítás titka? Milyen dolgok vannak amikre nagyon kell figyelni?
Figyelt kérdés
Most buktam meg a BME angol írásbelin. A fordítás volt a fő ok. Mivel tudnak jobb lenni? Milyen gyakorlási tippeket tudtok? Megvettem a BME gyakorló könyvet abba már megcsináltam a fordítást de ez valahogy enm megy nekem Nem állnak össze magyarul a mondatok. Most mondták megtekintésen hogy fontosabb hogy pontos legyen mint magyaros.
köszi: Adrienn
2012. ápr. 26. 16:29
1/5 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne.
Szerintem amúgy igenis fontos az, hogy úgy legyen magyaros a fordítás, hogy az közben tartalmilag is ugyanaz marad mint az eredeti. Vagyis milyen már az, hogy szöveg hű legyen,esetleg a magyaros rovására?!
2/5 anonim válasza:
Az első és legfontosabb, hogy a jelentés ne változzon meg, de a magyar nyelv sajátosságaihoz hozzáigazítsd a lefordított szöveget. A jelentés változás elkerülése a legfontosabb, ha megvan a pontos jelentés már lehet úgy szépíteni, hogy az ne változzon, ha bizonytalan vagy akkor mindig a jelentés minél pontosabb visszaadása legyen a célod, ne a látszólag jobbnak tűnő, de valójában pontatlanságából fakadóan helytelen fordítás elkészítése.
3/5 anonim válasza:
Az ha nem állnak össze magyarul a mondatok pedig annak lehet az oka, hogy vagy az angol nyelvtani szabályaival nem vagy teljesen tisztában, vagy a magyarban esik nehezedre a gondolatok leírása, ami persze jó eséllyel azt is eredményezi, hogy az angollal is gondok vannak ilyen téren. Gyakorold a szövegértést, és próbáld megérteni a nyelvtan szabályait mindkét nyelvben.
4/5 A kérdező kommentje:
köszi akkor megpróbálom a nyelvtan szemszögéből megközelíteni a fordítást. Megfelelő igeidő stb. Csak ez nem mindig könnyű bonyolult összetett mondatoknál.
2012. ápr. 26. 21:15
5/5 anonim válasza:
és mindig figyelj a szövegkörnyezetre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!