Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolban mennyire használják...

Angolban mennyire használják a testvér/ 'sibling' szót?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy tévedek, de többször használják a brother/sister megnevezést, mint a siblinget. Miért?

2012. ápr. 8. 11:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nagyon ritkán. Brother/sister az általános.
2012. ápr. 8. 11:05
 2/12 anonim ***** válasza:
Szinte egyáltalán nem használják.
2012. ápr. 8. 11:25
 3/12 A kérdező kommentje:
De miért nem? Attól még használható?
2012. ápr. 8. 11:30
 4/12 anonim ***** válasza:
Egyszerűen csak nem elterjedt, de ha nagyon akarod használhatod. Olyan, hogy ha bemész itthon a zöldségesbe, azt mondod, hogy kérsz egy kiló krumplit, vagy burgonyát, és nem egy kiló pityókát, pedig az is azt jelenti.
2012. ápr. 8. 11:34
 5/12 A kérdező kommentje:

...Furcsa.

De azért nagyon köszönöm!

2012. ápr. 8. 11:36
 6/12 anonim ***** válasza:
a sibling nem a középkorban volt gyakorta használatos?
2012. ápr. 8. 13:02
 7/12 anonim ***** válasza:
Sibling is a modern revival of the Old English word sibling, meaning "relative, kinsman", a derivative of sibb "kinship, relationship - dehogynem na tudtam én hogy penge vagyok
2012. ápr. 8. 13:03
 8/12 .schwulbini. ***** válasza:
használják, csak amerikában, nem angliában.
2012. ápr. 8. 13:55
 9/12 anonim ***** válasza:

Szerintem az anyanyelviek megértik, de nagyot néznek, mert olyan, mintha úgy beszélnél magyarul, hogy "vala" meg "lőn"... :)

A nyelvtanulók pedig nemigen értik szerintem.

2012. ápr. 8. 14:00
 10/12 A kérdező kommentje:
Jéé. Azért engem meglep - és ha nem tudják, hogy valakinek a testvére milyen nemű? Például fordításoknál "...és még van két testvére."
2012. ápr. 8. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!