Mit jelent ebben a szövegben a 'nach denen vor Ort'?
Még egyszer átgondolva:
A hotel a csillagok számát nem az általában alkalmazott szempontok, hanem az adott hely kritériumai alapján kapta.
Így is kerestem, de a PONTOS választ, a kérdésemre még mindig nem tudom:
Tessék, itt magyarázza a kifejezés kialakulását. A bányászatból jön, így került be a híradókba...
Szóval akkor "vor Ort" kb.= "az esemény helyszínén", bár ez utóbbit szinte sohasem mondják így. Nekem ez egyelőre csak így megy lsd. alul:
Heute hat das zugegebenermaßen (elismerten) praktische "vor Ort" das etwas umständlichere (körülményes)"am Ort des Geschehens" (esemény) weitestgehend verdrängt.( kiszorít)
A mondatrész helyes fordítása pedig akkor:
A hotel a csillagok számát nem az általában alkalmazott szempontok, hanem az adott helyen alkalmazott kritériumok alapján kapta...
Jó úgy is, ahogy először írtad, hogy 'helyi', mert így GÖRDÜLÉKENY a magyar mondat... Csak elmagyaráztam, hogy tudd, nem pontosan azt jelenti, hogy helyi... :))
Amúgy azt hiszem, úgy mondják a túrisztikában, hogy "helyi besorolás szerint" X csillagos. De nézz meg egy akármilyen utazási irodát pl egyiptomi szállodákról, mert ott is ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!