Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent ebben a szövegben...

Mit jelent ebben a szövegben a 'nach denen vor Ort'?

Figyelt kérdés
Wenn man hinfährt, kann es vorkommen, dass das Hotel unser über das Internet gebuchtes Zimmer längst vermietet hat. Das Hotel hat die Sternezahl nicht nach den allgemein geltenden Kriterien, sondern nach denen vor Ort bekommen und die Zimmer sind auch nicht so schön und gar nicht mit Seeblick.
2012. ápr. 2. 11:54
 1/9 A kérdező kommentje:

Még egyszer átgondolva:

A hotel a csillagok számát nem az általában alkalmazott szempontok, hanem az adott hely kritériumai alapján kapta.

Így is kerestem, de a PONTOS választ, a kérdésemre még mindig nem tudom:

[link]

2012. ápr. 2. 16:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
= "nach den Kriterien vor Ort" - jól értelmezed, de tudd, hogy a "vor Ort" az nem helyit jelent egy az egyben, de elég nehéz magyar megfelelőt mondani rá. "Unser Kollege vor Ort" - mondják a tv-ben, amikor az egyik kolléga kint van a HELYSZÍNEN.
2012. ápr. 2. 23:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Tudnál még legalább két olyan 'kifejezést' mondani, amiben a 'vor Ort' előfordul és könnyebben megjegyezhető - magyar fordítással? Egyébként KÖSZÖNÖM!
2012. ápr. 3. 07:31
 4/9 anonim ***** válasza:

Tessék, itt magyarázza a kifejezés kialakulását. A bányászatból jön, így került be a híradókba...

[link]

2012. ápr. 3. 10:12
 5/9 A kérdező kommentje:
Miket nem tudsz... Köszönöm!
2012. ápr. 3. 10:42
 6/9 A kérdező kommentje:

Szóval akkor "vor Ort" kb.= "az esemény helyszínén", bár ez utóbbit szinte sohasem mondják így. Nekem ez egyelőre csak így megy lsd. alul:

Heute hat das zugegebenermaßen (elismerten) praktische "vor Ort" das etwas umständlichere (körülményes)"am Ort des Geschehens" (esemény) weitestgehend verdrängt.( kiszorít)

2012. ápr. 3. 10:53
 7/9 A kérdező kommentje:

A mondatrész helyes fordítása pedig akkor:

A hotel a csillagok számát nem az általában alkalmazott szempontok, hanem az adott helyen alkalmazott kritériumok alapján kapta...

2012. ápr. 3. 10:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Jó úgy is, ahogy először írtad, hogy 'helyi', mert így GÖRDÜLÉKENY a magyar mondat... Csak elmagyaráztam, hogy tudd, nem pontosan azt jelenti, hogy helyi... :))

Amúgy azt hiszem, úgy mondják a túrisztikában, hogy "helyi besorolás szerint" X csillagos. De nézz meg egy akármilyen utazási irodát pl egyiptomi szállodákról, mert ott is ez van.

2012. ápr. 3. 23:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. ápr. 4. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!