Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz vagy német nyelvet...

Orosz vagy német nyelvet tanuljak? 12/L

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy következő tanévben már 2 nyelvet kell tanulni. Választék orosz v. német. Angolt tanulok már 2 éve (4-től keztem mert elsőben németet akartam tanulni,de meggondoltam magam) De úgy tudom mint ha elsőtől tanultam volna. És az osztálytársaim azt mondták, hogy nem nehéz a német nyelv. Kis gimis vagyok és 4-ben felvételit kellett írni az összes 4-esnek a sulinkban így van német népismeret és van angol belőle 2 aki 1-től tanulta és a 2. meg az aki 4-től tanulta az angolt. És ezért kerestem fel a Gyakori Kérdéseket, hogy segítsetek nekem. Melyik a könnyebb?
2012. márc. 30. 15:57
 1/5 anonim válasza:

"osztálytársaim azt mondták, hogy nem nehéz a német nyelv" nem, nem az, ha azt tanultad először! Viszont angol után se az orosz, se a német nem lesz könnyű. Én némettel kezdtem, aztán angolt is tanultam, és oroszt is elkezdtem. Németből már megvan a nyelv vizsgám. Most lengyelt kezdtem el tanulni.

De ha rám hallgatsz, akkor a németet választod. Igaz én utálom, mert anyukám erőltette annó, pedig én oroszt akartam. Szóval nekem az orosz könnyen megy. De a többiek szenvednek vele rendesen. A német ehhez képest könnyebb. De vigyázz, ne nagyon bízd el magad! Az angolhoz képest az sem lesz könnyű! Az angol nyelvtana szinte semmi a némethez képest.

De azt válaszd, amelyik hozzád közelebb áll! :) Vagy tedd fel magadnak a kérdést: Hova utaznál el szívesebben? Oroszországba vagy Németországba, Ausztriába, Svájcba?

Azért is célszerűbb a német, mert ugye a szomszédunk Ausztria... Oda nagyobb eséllyel jutsz el, mint Oroszországba. De viszont Oroszo. elég nagy ország, sokan beszélik a nyelvet. De szerintem a német egy kicsit könnyebb (a többség elmondása szerint). Nekem az orosz mindig is jobban ment és tetszett. :))

2012. márc. 30. 16:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszii akkor a németet választom :)
2012. márc. 30. 18:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Angol után talán a német valamivel könnyebb, legalábbis annyiban hasonlítanak, hogy nagyon kötött a szórend, illetve egy-két helyen egyezik a nyelvtan. Az orosz esetében mindent, amit tanultál az angol során, félredobhatsz, cserébe a legtöbb ige vonzata és a nyelv több másik oldala is emlékeztet a magyarra. Talán egyszerűbb (de mindenképpen szerethetőbb) az orosz, de nagyságrendekkel nehezebb az angolnál.

Válaszd azt, amelyik jobban tetszik. Ha utálod valamelyiket, akkor fölösleges is azt választani, úgysem fogod megtanulni normálisan motiváció és kedv hiányában. A németet négy évig erőltették rám, ki nem állhattam, egy betűt se tudok németül azóta sem (pontosabban kb. annyit, amennyit az angol alapján megértek, az meg nem sok). Hiába az "osztrák álomfizetés", a "német aranyélet"; amitől az embert a hideg kirázza, az nem is fog menni, legfeljebb ha egy agymosott emberi robotról van szó.

Ha viszont egyáltalán nincsenek előítéleteid egyik nyelvvel szemben sem, talán a németet mondanám én is, ha a hasznosság érdekel, ha pedig az egyszerűség, akkor az orosz.

2012. márc. 30. 23:31
 4/5 anonim válasza:
én az oroszt választanám ,mert hasznosabb, mint a német, mert a legtöbb világcégnek vannak orosz alválalatai, sőtt nem egynek a telephelye is oroszo.-ban van. ráadásul a német nyelv szerintem nem szép, az orosznak viszont csodálatos irodalma van (elkötelezett humántantárgyasként ezt muszáj megemlítenem)
2012. ápr. 18. 23:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszii :)
2012. ápr. 20. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!