Német vagy spanyol nyelvet tanuljak? Nem tudok dönteni.22/F
Hát én erre azt mondom,hogy attól függ,hol,mit akarsz csinálni,meg attól,mennyi maradt meg a németből,és mennyi időt,erőt,energiát vagy hajlandó ebbe belefeccelni,erre ráfordítani:
- a német csakis és kizárólag Németországban és a "sógoroknál",a szomszédos Ausztriában,meg esetleg talán még Svájcban lehet létfontosságú,a többi országban,ha más országban gondolkodsz,szerintem semmit nem jelent.
-a spanyolt ezzel szemben itt nem nagyon tudod használni(hacsak fel nem mész Pestre,bár nem írtad,hol laksz) és Pesten is csak úgy,ha egy spanyol céget találsz,aki hajlandó téged olyan munkakörben alkalmazni,ahol használnod is kell a spanyolt,mint idegen nyelvet.(ezzel arra célzok,hogy az nem jó,ha mondjuk üvegeket mosol Budapesten egy spanyol üdítőket forgalmazó cégnél)
Ha ennek ellenére a spanyol mellett döntesz,akkor társulnék veled,mert én is most kezdem.
Üvegeket mosol Budapesten egy spanyol üdítőket forgalmazó cégnél? :)
Hát nem tudom, én is a német felé hajlok azért, mert oké, hogy 21 ország hivatalos nyelve a spanyol, de hát mit fogok én keresni pl. Bolíviában?
ma 15:38
A francia nem lényegesen nehezebb a spanyolnál, de sokkal hasznosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!