Az amerikaiak mennyire tartják szem előtt a nyelvtant?
1. Nem divatból mondom, ez az igazság.
2. Jegyzetelek, írok, kérdezek
3. Ha tudnád, hogy engem mennyi minden motivál az angol nyelvvel kapcsolatban: - dalszöveg írása angolul
- megérteni az amerikai filmeket
és még mondhatnám. De a legfontosabb: egy, az Egyesült Államokban eltöltött középiskolai év
4. Ne forgasd ki a szavaimat, légy szíves! Csak mert nem soroltam fel az összes szakmát, nem azt jelenti, hogy nem gondoltam volna az összesre. Az, hogy nem favágó akarok lenni, egyértelmű, de ha esetleg egyszer megadatik, hogy kijussak Amerikába nem úgy akarok beszélni, ahogy a tanórákon a CDk-en mondják: az a nyelv nem valós, olyan erőltetett. Inkább behozna a tanár egy filmet, ami angol, és VALÓDI.
5. Nem mondtam, hogy a gimnáziumnak egy magyar anya nyelvűből angol anyanyelvűt kellene csinálni, csupán annyit mondtam, hogy gimi után esetleg jó lenne, ha a diáknak egy érettségin kívül van egy biztos nyelvtudása, amivel akár Angliában el tud helyezni pl. szűkség esetén takarítóként. (nem ez az álmom, csak egy példát mondtam)
6.Tanulok is otthon szavakat, szókapcsolatokat. És olvasok (igaz, egyelőre könnyített olvasmányokat, egy eredeti angol nyelvűt nem bírnák kiolvasni, mert haalmas szókincs kell hozzá, ami nekem most még fejlődik)
És végül te is rájöttél, amit mondtam: a nyelvtanulásnak csak egy kis részét alkotja a nyelvtan, míg a szótanulás a nagyobbik részét adja. Talán valamilyen nyelvtani szabály hiányában még meg tudod magad érteni egy angol anyanyelvűvel, de szavak hiányában és perfect angol nyelvtannal majdhogynem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!