Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit gondoltok a mostani...

Mit gondoltok a mostani helyzetemről? (lent kifejtve)

Figyelt kérdés

Főiskola, I. évfolyam. Nincsen nyelvvizsgám, de legalább nem vagyok elveszve, mint azok, akik már az államvizsga után nem kaptak diplomát, mert nem volt nyelvvizsgájuk.

A helyzet az, hogy ált. suliban és 6 osztályos gimnáziumban 3-as, 4-es között voltam angolból, és elegem lett már belőle, érettségi után nyelv vizsgáztam, meglett a társalgós (szóbeli) meg az íráskészség, de mivel ez 1-1, és nem 2-0, így az új rendszerben nem lett meg nekem egyik sem. Szinte tökéletes időzítés. Elment a kedvem a nyelvtől, ráadásul mindenki azt írja, hogy nyelvvizsgával, diplomával is munkanélküli, meg megszűnnek a munkahelyek, stb. Egyszerűen tartok az új rendszertől, most elmennék pl. Euro-ra, és ha pl. meglenne a szóbelim, de a magnó nem, akkor a szóbeli sem? Mert akkor el se megyek. Itt pofázik nekem mindenki hogy nem lesz diplomám, meg szörnyű lesz 3. éven nem kapni diplomát, de szarom le az egészet, 1 évet kihagytam a nyelvtanulásból, és egyáltalán nem érzem, hogy képes lennék rá, hogy megcsináljam a nyelvet. Most ti is írjatok egy pár hülyeséget, hátha elmegy a kedvem még jobban.

Ha nem lesz nyelvvizsgám, akkor meddig lehet levizsgázni nyelvből, hogy megkapjam még a diplomát államvizsga ismétlés nélkül?

Ha elmegyek nyelvvizsgázni, mire menjek? Euro, Origo, Telc, Ecl?

Totál úgy érzem, hogy nem lesz nyelvvizsgám, ezért nem érdekel a szakom sem, csak úgy csinálgatom, de mindenki tudja mi lesz a vége, az hogy nem kapok semmit érte, azaz a nagy semmit csinálom. Tök jó.

2009. máj. 31. 00:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Jaj mar. "miert mentel egyetemre, bla bla" ...hulyeseg, nem mindenkinek megy am olyan jol a nyelv! hasonlo volt nekem is, de engem 6-szor (!!!) huztak meg a szobelin! Kepzelheted:) Besokalltam, fogtam halasztottam egy evet, elmentem kulfoldre dolgozni. Tapasztalatnak se volt rossz, el is gondolkodtam lehet h inkabb maradok. De aztan megse. Utana persze egybol nyelvvizsgaztam mielott meg visszafejlodnek:D Jaes ha diploma utan megsem tudsz elhelyezkedni, így adott esetben lesznek kint ismeroseid es visszamesz, pl en is azt tervezem. Elsos vagy, meg amugy raersz ezen parazni nalunk rengetegen hagytak utolso pillanatra a nyelvvizsgat, barati korben kb 50%. Ha meg tartasz tole hogy a melyik fele sikerul/egyik se lesz meg stb hat ezt nyelvvizsgaja valogatja hogy csinaljak,ajanlom a jo oreg rigo utcas origos nyelvvizsgat ott ha a fele megvan hat arrol adnak bizonyitvanyt - nem divatos mert osdi meg "nem nemzetkozi" de kulfoldon ugysem a papirt nezik. Fu most nem vagyok benne biztos, de asszem a Telc az eleg szivatos. Ne aggodj, en 3 evet hagytam ki erettsegi utan "angolilag" (meg az oteves egyetemi rendszerben kezdtem) Amugy asszem ugy van, ha nincs nyelvvizsgad attol meg minden zarovizsgat satobbit letehetsz de bovebbet a sulidban kerdezd meg a tanulmanyi osztalyon nekik tudniuk kell. Mit tanulsz amugy?

Remelem segitettem, sok szerencset!

2009. jún. 1. 06:41
 12/12 A kérdező kommentje:

Igen, segítettél :)

Köszönöm!

Andragógiát tanulok, és 19 éves vagyok, I. évfolyam.

2009. jún. 1. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!