Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit gondoltok a mostani...

Mit gondoltok a mostani helyzetemről? (lent kifejtve)

Figyelt kérdés

Főiskola, I. évfolyam. Nincsen nyelvvizsgám, de legalább nem vagyok elveszve, mint azok, akik már az államvizsga után nem kaptak diplomát, mert nem volt nyelvvizsgájuk.

A helyzet az, hogy ált. suliban és 6 osztályos gimnáziumban 3-as, 4-es között voltam angolból, és elegem lett már belőle, érettségi után nyelv vizsgáztam, meglett a társalgós (szóbeli) meg az íráskészség, de mivel ez 1-1, és nem 2-0, így az új rendszerben nem lett meg nekem egyik sem. Szinte tökéletes időzítés. Elment a kedvem a nyelvtől, ráadásul mindenki azt írja, hogy nyelvvizsgával, diplomával is munkanélküli, meg megszűnnek a munkahelyek, stb. Egyszerűen tartok az új rendszertől, most elmennék pl. Euro-ra, és ha pl. meglenne a szóbelim, de a magnó nem, akkor a szóbeli sem? Mert akkor el se megyek. Itt pofázik nekem mindenki hogy nem lesz diplomám, meg szörnyű lesz 3. éven nem kapni diplomát, de szarom le az egészet, 1 évet kihagytam a nyelvtanulásból, és egyáltalán nem érzem, hogy képes lennék rá, hogy megcsináljam a nyelvet. Most ti is írjatok egy pár hülyeséget, hátha elmegy a kedvem még jobban.

Ha nem lesz nyelvvizsgám, akkor meddig lehet levizsgázni nyelvből, hogy megkapjam még a diplomát államvizsga ismétlés nélkül?

Ha elmegyek nyelvvizsgázni, mire menjek? Euro, Origo, Telc, Ecl?

Totál úgy érzem, hogy nem lesz nyelvvizsgám, ezért nem érdekel a szakom sem, csak úgy csinálgatom, de mindenki tudja mi lesz a vége, az hogy nem kapok semmit érte, azaz a nagy semmit csinálom. Tök jó.

2009. máj. 31. 00:14
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Ecl-en a magnó 25%

a szóbeli 68%

a szövegértés 33%

az íráskészség 72% volt.

2009. máj. 31. 00:17
 2/12 anonim ***** válasza:
nemtudok válaszolni a kérdésekre sajnos. de azt a tanácsot adom, hogy vegyél erőt magadon, van még két éved, egy évig rendszeresen gyakorlod az angolt, simán leteszed a nyelvvizsgát. de ha könnyen tanulsz, sztem fél év intenzív tanulás is elég lenne, ami sztem nem sok. megéri
2009. máj. 31. 00:48
 3/12 anonim ***** válasza:
mindenhol a nyelvtant és az írásbelit nézik, annak jónak kell lennie, mikor irodalomban fogalmazást írtunk magyarból, akkoris egyes volt az egész, hiába volt a fogalmazás tartalma ötös ha a nyelvtan egyes, akkor bukta az egész és nem átlagot számolt.
2009. máj. 31. 00:56
 4/12 anonim ***** válasza:
Én nem tudom ,hogy így mit vársz? Egyáltalán minek mentél egyetemre? Van róla fogalmad, hogy a te diplomád amit 3 év után kapsz ,semmit ,de szó szerint semmit nem ér majd a munkaerőpiacon? Szakmailag semmit nem fogsz tanulni a BA képzésben, csak és kizárólag alapozó tárgyakat, azzal pedig senki nem fog felvenni téged ,hogy neki dolgozz érthető okokból. Ma képzésre pedig ,ahol a szakmai részét is tanulod a dolgoknak a nyelvvizsga beugró. Tehát kötelező a megléte. Ha az nincs akkor feleslegesen elbasztál 3 évet. Inkább menj szakmát tanulni és ne húzd a saját időd. 1 év kihagyás még nem olyan nagy dolog a nyelvtanulásban arról nem is beszélve,hogy az angolt folyamatosan tanulod ,mert körülvesz a zenéből , a filmekből, az internetről. És igen a szóbelinek része a magnó , tehát ha az nincs meg nincs meg a szóbeli sem. Valamint minden egységnek, a szóbelinek, a magnónak, a levélnek, a szövegértésnek , a nyelvtannak egyenként meg kell lennie minimum 40%-nak , hogy egyáltalán érvényes legyen a nyelvvizsgád. Tehát olyan nincs, hogy gagyogsz 80%-ra a szóbelin ,de a magnód csak 25 és akkor együtt megvan a 60% , nem egyenként is meg kell lennie minimum 40%nak.
2009. máj. 31. 02:19
 5/12 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű feküdj rá a magnóra és a szövegértésre ECLen, nem megcsinálhatatlan, nekem is megvan (szövegértés másodszorra). Sok sikert!
2009. máj. 31. 08:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha már az ECL-t ismered, akkor maradj is annál, nagy előnye pl az origóval szemben, hogy nincs benne nyelvtan. Írni, beszélni ezek szerint jól tudsz, a másik két készséget meg gyakorold, akár az internetről, akár rengeteg könyv van CD-vel. Nézz filmeket először felirattal, lehet úgy is, hogy először magyar, majd ugyanazt angol felirattal, végül ugyanazt felirat nélkül. Játssz angol nyelvű számítógépes játékokat. Ha arra képes vagy, hogy diplomát szerezz, akkor arra is, hogy nyelvvizsgát, egy középfok még igencsak messze van az anyanyelvi szinttől. Ne húzd az időt, legyen meg még a főiskola ideje alatt, te se vagy tehetségtelenebb mindenki másnál.
2009. máj. 31. 09:59
 7/12 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolni én nemtudok, csak bíztatást szeretnék írni.

A magyar a harmadik legnehezebb nyelv a földön, és mivel ezt te jól beszéled, jó a nyelvkézséged, csak lusta vagy. Biztos vagyok benne, hogy képes vagy rá ha akarod. Igaz az irásodból ugy vettem ki, hogy nem is nagyon szeretnéd...

2009. máj. 31. 10:19
 8/12 A kérdező kommentje:
Egyszer vágtam bele, akkor is a nagy semmit értem el annak ellenére, hogy sikerült. Ezek után talán érthető, hogy megutáltam az egészet.
2009. máj. 31. 12:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nyafogj. Ez a te életed, ha neked könnyebb nyavalyogni, mint foglalkozni vele, akkor hagyd a francba.
2009. máj. 31. 13:44
 10/12 A kérdező kommentje:
Téma Off.
2009. máj. 31. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!