Mit gondoltok a mostani helyzetemről? (lent kifejtve)
Főiskola, I. évfolyam. Nincsen nyelvvizsgám, de legalább nem vagyok elveszve, mint azok, akik már az államvizsga után nem kaptak diplomát, mert nem volt nyelvvizsgájuk.
A helyzet az, hogy ált. suliban és 6 osztályos gimnáziumban 3-as, 4-es között voltam angolból, és elegem lett már belőle, érettségi után nyelv vizsgáztam, meglett a társalgós (szóbeli) meg az íráskészség, de mivel ez 1-1, és nem 2-0, így az új rendszerben nem lett meg nekem egyik sem. Szinte tökéletes időzítés. Elment a kedvem a nyelvtől, ráadásul mindenki azt írja, hogy nyelvvizsgával, diplomával is munkanélküli, meg megszűnnek a munkahelyek, stb. Egyszerűen tartok az új rendszertől, most elmennék pl. Euro-ra, és ha pl. meglenne a szóbelim, de a magnó nem, akkor a szóbeli sem? Mert akkor el se megyek. Itt pofázik nekem mindenki hogy nem lesz diplomám, meg szörnyű lesz 3. éven nem kapni diplomát, de szarom le az egészet, 1 évet kihagytam a nyelvtanulásból, és egyáltalán nem érzem, hogy képes lennék rá, hogy megcsináljam a nyelvet. Most ti is írjatok egy pár hülyeséget, hátha elmegy a kedvem még jobban.
Ha nem lesz nyelvvizsgám, akkor meddig lehet levizsgázni nyelvből, hogy megkapjam még a diplomát államvizsga ismétlés nélkül?
Ha elmegyek nyelvvizsgázni, mire menjek? Euro, Origo, Telc, Ecl?
Totál úgy érzem, hogy nem lesz nyelvvizsgám, ezért nem érdekel a szakom sem, csak úgy csinálgatom, de mindenki tudja mi lesz a vége, az hogy nem kapok semmit érte, azaz a nagy semmit csinálom. Tök jó.
Ecl-en a magnó 25%
a szóbeli 68%
a szövegértés 33%
az íráskészség 72% volt.
A kérdésre válaszolni én nemtudok, csak bíztatást szeretnék írni.
A magyar a harmadik legnehezebb nyelv a földön, és mivel ezt te jól beszéled, jó a nyelvkézséged, csak lusta vagy. Biztos vagyok benne, hogy képes vagy rá ha akarod. Igaz az irásodból ugy vettem ki, hogy nem is nagyon szeretnéd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!