Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Olasz, spanyol, francia vagy...

Olasz, spanyol, francia vagy orosz?

Figyelt kérdés
Melyiket válasszam 2. nyelvnek? (angolt tanulok) Németet nem szeretnék, de tudom, mennyire hasznos. Leírnátok, hogy szerintetek miért jobb, hasznosabb az egyik, mint a másik? és hogy ti melyiket ajánljátok? köszi előre is:)
2012. jan. 14. 13:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"Olasz, spanyol, francia vagy orosz?"

Francia vagy orosz.

Második nyelvnek azonban németet kellene. Elhiszem, hogy nem tetszik, de gyakran előfordul, hogy olyan dolgokkal kell foglalkozni, amihez nincs kedvünk, de hasznosak.

2012. jan. 14. 17:26
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"Állások spanyol nyelvvel"

98 állást ad ki. Oroszra 148-at, olaszra 186-ot, franciára 387-et, németre 4546-ot.

2012. jan. 14. 17:28
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!:)
2012. jan. 14. 17:36
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

15:09

"Francia szerintem a legnehezebb. Nagyon nehéz a kiejtése. Nehezebb, mint az angol jóval. (nem tanultam sosem)"

Ha nem tanultad sosem, akkor biztosan értesz hozzá :))))

A francia kiejtés nehéz, bár nem annyira, mint az angol. A francia nyelvtan kb. olyan, mint a spanyol, talán kicsivel egyszerűbb (mondjuk az igeidők)

"Spanyol: szerintem jó, mert sok helyen használják"

Igen, szegény országokban félanalfabéta munkások, parasztok és bandavezérek.

"Olasz: Könnyebb mint a spanyol"

A kiejtése talán egy hajszállal könnyebb, a nyelvtana kicsivel bonyolultabb.

A spanyol, olasz és francia nagyjából egyforma nehezek, hiszen nagyon közel vannak egymáshoz.

"Az olasszal úgy voltam, hogy iszonyat kevés haszna van neki."

Annyi, mint a spanyolnak van, hiszen Olaszország sokkal erősebb gazdaságilag, mint Spanyolország, a dél-amerikai perifériaországok meg nem osztanak, nem szoroznak.

"A francia nagyon tetszik és csak azért fújtam le, mert nagyon nehéz"

Nem nehezebb érdemben a spanyolnál. A kiejtés nehéz egy kicsit. Nagy kár volt félbehagyni.

2012. jan. 14. 17:37
 15/20 segítőmen ***** válasza:
100%

Szegény oroszokat mindig kihagyjátok. Én most kezdtem az oroszt, rájöttem, hogy óriási, kihasználatlan piac, és szükségük van a nyelvet beszélő külföldiekre. Kb. 300 millió emberrel értetheted így meg magadat. A nyelvtana, így az elején nagyon logikus, olyan bemagolom, tudom, megtanulom használni típusú. A Szovjetunió felbomlása óta senki se tanul már oroszt, pedig megéri, hidd el!

A német is nagyon praktisch, de a németek nagy része tud már angolul, csak azok a latinok ilyen csökönyösek, nem akarnak angolt tanulni.

2012. jan. 16. 15:33
 16/20 anonim ***** válasza:
72%

Tény, hogy a németek jól beszélnek angolul, de ez nem helyettesíti a nyelvüket! Németországban, Ausztriában nem nagyon fogsz boldogulni hosszabb időn keresztül csak az angollal vagy más olyan nyelvvel, amit egy német beszél(het).

Elvárják, hogy velük a saját nyelvükön kommunikálj!

Az angol a legfontosabb nyelv, ezt követi a német/orosz/francia, sokan a kínait, arabot is emlegetik majd a többi, spanyol, olasz, portugál, skandináv nyelvek, de ezekkel sokra nem mész..

2012. jan. 16. 17:49
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Lenyűgöző, egyesek mekkora nyelvészek itt.:)

A német az egyik legnehezebb nyelv, és az, hogy a francia nehéz, csak egy mítosz. A kiejtés miatt gondolják sokan, de a nyelvtan szerintem a spanyolnál és az olasznál is egyszerűbb.

A spanyolnak mind a kiejtése, mind a nyelvtana egyszerű, az olasz nyelvtana bonyolultabb valamivel: nem véletlen, a latinhoz legközelebb álló újlatin nyelv, így érthető.

Az oroszról nem tudok sajnos mit mondani.

De a választásról pedig: azt tanuld, amelyiket szeretnéd! Ha most azt mondjuk neked, hogy francia, mert hasznos (tényleg így van), attól még lehet, hogy neked kínszenvedés lesz. Azt válaszd, amihez kedved lenne! Minden nyelv hasznos, amit megtanulsz, legyen az akár német, francia, olasz, vagy akár svéd, finn. :)

2012. jan. 17. 20:00
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek!:)
2012. jan. 18. 06:47
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Húú hát én mindkét nyelvet tanulom. A spanyolt azt hamarabb kezdtem, jobban is szeretem. :) Szerintem a spanyol könnyebb. :)
2012. jan. 21. 18:11
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát itt aztán írnak sokan sokfélét, de a lényeg az, hogy azt válaszd, amelyik tetszik, vagy amelyik ország(ok) felé akarsz orientálódni. Bármelyiket megtanulod normálisan, lehet vele keresni jó pénzeket, főleg ha egy piacképes szakmád is van mellé. Az angol manapság nem opció, azt muszáj tudni. Egyik ismerősöm az angol mellett észtül tanult meg, és azzal keres jó pénzeket, mert egy olyan multicégnél helyezkedett el, amelyiknek ott is van leányvállalata, és ő a kapcsolattartó.

Üzleti életben amúgy elég előnyös, ha az illető anyanyelvén szólalsz meg, azt értékelik. Nekünk is van egy német üzletfelünk, aki már a 90-es évek eleje óta üzletel Magyarországon, és valamilyen szinten megtanult magyarul (a ragozása ugyan hagy némi kívánnivalót maga után, de a magyar nagyon nehéz egy külföldinek), szerintem ez is benne van a sikerében.

"Spanyol: szerintem jó, mert sok helyen használják"

Igen, szegény országokban félanalfabéta munkások, parasztok és bandavezérek."

Hát az ilyen és hasonló okosságokon jókat röhögtem.

2012. febr. 2. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!